- Responsen vi fikk fra markedet gjorde at vi valgte å sette inn boliger i dette prosjektet som vi egentlig ikke hadde planlagt. Det er et snevert marked for slike leiligheter, men vi hadde god kontakt med potensielle kunder og valgte derfor å ta sjansen, sier Pål Aglen, regiondirektør i Veidekke Eiendom.

Leilighetene det er snakk om er toppleiligheter i det nye prosjektet «Blussuvoll allé». Ifølge Finansavisen ble fire av leilighetene der solgt for mellom 15 og 16 millioner. Avisen skriver at den dyreste hadde en kvadratmeterpris på 103.000 kroner.

Ny rekord

Med det tar den over førsteplassen for høyeste kvadratmeterpris på en leilighet i Trondheim. Den forrige rekorden var en toppleilighet på Rosenborg Park som Salmar-sjefen Leif Inge Nordhammer kjøpte for 16,8 millioner. Den hadde en kvadratmeterpris på 97.000 kroner.

- Boligmarkedet i Trondheim er ikke overopphetet, og det selges ikke mer enn markedet skal tilsi, men det er veldig selektivt. Beliggenhet er som alltid noe som trumfer alt, fortsetter Aglen.

Han forteller at det skal bygges 76 boliger på den gamle Okkenhaug Bil-tomten på Tyholt. De har allerede igangsatt det forberedende arbeidet, og utbyggingen vil normalt ta 18 til 20 måneder.

- Sist jeg sjekket hadde vi solgt 75 prosent av leilighetene i prosjektet. For å finansiere slike utbygginger selger vi normalt halvparten av leilighetene før vi tar beslutningen om å igangsette byggingen, men denne gangen rakk vi ikke å igangsette før vi hadde solgt mye mer enn som så. Det var stor interesse, og mye som ble solgt, de første ukene.

Prosjekt med ringvirkninger

Interessen ga også ringvirkninger for andre prosjekter Veidekke Eiendom har gående.

- Det var flere som så på leilighetene, men som syntes det ble for dyrt, og som derfor kjøpte leiligheter i prosjektet vårt på Lilleby. På østsiden er kvadratmeterprisen generelt høy, og det vi ser er at det er stor tilflytting til områdene på østsiden av byen, mens for eksempel på Tiller er det mer folk som har en tilhørighet til området og som allerede bor der som kjøper.

Han forteller at det nye komplekset på Tyholt skal romme alt fra toromsleiligheter til fireroms toppleiligheter.

- Alt skal selges, og den høye kvadratmeterprisen gjør at vi er spent, avslutter Aglen.

Veidekke Eiendom opplyser at de solgte leilighetene har en gjennomsnittspris på rett i overkant av seks millioner stykket, eller 73255 kroner per kvadratmeter.

Pål Aglen i veidekke Eiendom forteller at det er en generelt høy kvadratmeterpris på østsiden av Trondheim, og at det er mange interesserte tilflyttere til bydelen. Foto: Veidekke eiendom