Det startet med at en guttegjeng med interesse for statistikk og sportstipping begynte å se mønstre i hvordan spillmarkedet oppførte seg.

De oppdaget at de kunne forutse når spillselskapene kom til å skyve på oddsen.

Sammen laget de et analyseverktøy som ble brukt internt til sportstipping. Det tjente de mye penger på, noe som ifølge dem selv førte til at spillselskapene utestengte dem.

- I dag opererer de store spillselskapene på en noe umoralsk måte. De utnytter at det er lite informasjon og kunnskap rundt tipping og odds. Med én gang de ser at du tjener penger, blir du satt på sidelinjen. Vi ble frustrert og bestemte oss for å bruke kunnskapen som vi hadde opparbeidet oss til å drive utdanning, slik at det kunne bli mer rettferdig å spille på sport, sier Martin Skow Røed som er en av grunnleggerne av Edgebet.

Satser for fullt

Edgebet.net ble lansert i november 2014 og har frem til nå hatt base i Trondheim.

Røed er student ved NTNUs Entreprenørskole. Nå slipper han og de tre andre i Edgebet imidlertid alt de har i hendene og flytter til England for å satse fullt ut på spilltjenesten.

- Vi gjør det for å kunne vokse oss større enn hva som er mulig i Norge, sier han.

Røed beskriver Edgebet som et analyseverktøy for dem som driver med profesjonell sportstipping. De fokuserer på å finne tregheter og feil hos de store spillselskapene. Edgebet overvåker odds over hele verden og varsler deg før spillselskapene senker oddsen.

De er også i ferd med å lansere en mobilapplikasjon som skal gjøre det enklere for privatpersoner å investere profitabelt i sport.

- Det store målet er å tvinge de store spillselskapene til å drive på en mer gjennomsiktig og rettferdig måte. Vi vil rett og slett bringe informasjon og utdanning til markedet. Vi ønsker også å stoppe det at mange taper mye penger på spill, sier Røed.

Forskjellsbehandling

Ole Morten Bratberg er teamleder for Norsk Tipping sine oddssettere. Han opplyser om at Norsk Tipping ikke gjør forskjell på sine kunder. Bratberg er likevel kjent med at forskjellsbehandling forekommer i spillmarkedet.

- Det er generelt ganske vanlig blant private aktører å forskjellsbehandle kunder for å maksimere egen profitt. Kunder som vinner over tid kan få nedsatte spillgrenser eller andre betingelser. Dette kan føre til at man føler seg utestengt eller uønsket som kunde, sier Bratberg.

Mektige spillselskap

Edgebet er ikke alene i spillmarkedet. Røed forteller at det finnes flere analyseselskap som bruker statistikk og teknologi på samme måte som Edgebet.

- De som tilbyr samme type analyseverktøy som oss, selger det videre til de store spillselskapene. Vi er alene om å tilby et slikt verktøy til privatpersoner.

I løpet av de siste tolv månedene har Edgebet sine 130 kunder tjent omtrent 13 500 000 kroner på over 350 000 spill. Det har ført til at de store spillselskapene har fattet interesse for Edgebet.

- Det er interesse fra den andre siden for å overta teknologien vår, men inntil videre synes vi det er spennende å drive ut mot privatpersoner. De store spillselskapene har mer enn nok makt, og derfor er det på tide at noen tar parti med den andre siden, sier Røed.

I tiden fremover vil de fokusere på å vokse seg større og å få flere brukere. De er nå i kontakt med teknologitalenter for å videreutvikle plattformen.

Nettverk og ressurser

Røed mener at det å være en del av miljøet rundt NTNU og Entreprenørskolen har hjulpet Edgebet opp og frem.

- NTNU og Entreprenørskolen er virkelig et bra miljø å være i dersom man driver med innovasjon. Jeg tror ikke vi ville ha kommet så langt så fort hvis vi ikke hadde hatt det nettverket og de ressursene rundt oss, sier han.LES OGSÅ: Lottomillionærene: Ble styrtrike over natten