På Finn.no florerer det av Dumdum Boys-billetter, og det samme er tilfellet på arrangementets Facebook-side. Mange har lagt ut billettene etter at det ble kjent at det trolig kommer til å pøse ned under trondheimsbandets konsert på Sverresborg fredag kveld.

Konserten er utsolgt, men dersom du er av den spontane typen og har tilgang på regnklær og støvler, så er det mulig å skaffe seg billetter til svært rabatterte priser.

Den opprinnelige prisen for billettene var 730 kroner. Nå går billettene unna for 300 kroner. Det finnes også VIP-billetter til en billig penge. De kostet i utgangspunktet 1295 kroner, men kan nå anskaffes til en tredel av prisen.

Redusert pris: De fleste forsøker å selge billettene til redusert pris.

- Orker ikke regn

Adresseavisen har snakket med en kvinne som innrømmer at hun selger to billetter for 700 kroner.

- Det er på grunn av været, sier hun kontant.

Marie Årsund har også lagt ut billetter til salgs.

- Jeg orker ikke å stå ut i pissregnet og se på konsert, sier hun.

Hun kjøpte billettene med mål om å dra på konserten. Hun er ikke en stor fan, men innrømmer at det hadde vært artig å se dem.

- Jeg har ikke sett dem før, men da jeg så hvordan været var da jeg gikk ut døra i morges, så la jeg ut billettene for salg, sier hun.

Mange annonser: På Finn.no ligger det flere annonser hvor folk forsøker å selge billettene til Dumdum-konserten.

Må selge med avslag

Å slå av litt på prisen var naturlig siden det var mange andre som hadde gjort det samme som Årsund.

- Det er ingen som vil ha dem til full pris, så jeg måtte redusere prisen, sier hun.

Foreløpig har hun ikke fått solgt billettene hun la ut på Facebook-arrangementet.

- Hadde det vært finvær, så hadde det vært lett å selge dem. Jeg tror værvarselet er grunnen til at mange legger ut billettene til salgs, sier hun.

Lite lysten på regn: Det er nok noen som har blitt skremt fra konsertopplevelse på grunn av regnværet som er meldt.

- Ikke uvanlig

Stein Vanebo i Trondheim Concerts sier at om folk ønsker å selge billettene sine på grunn av regn, er det deres tap.

- Dette blir en konsert for minnebøkene. Det er den største Dumdum Boys-konserten noensinne, og de har invitert Honningbarna til å spille. Så om regnet blir for mye, er det synd for dem, men det er jo frivillig å komme, sier Vanebo.

Vanebo synes det høres pussig ut om folk selger billettene sine på grunn av regn.

- Da er du ikke mye på utekonsert. Men det er mange som er på jakt etter billetter, siden det har vært utsolgt siden oktober. Det er ikke nytt for oss at det selges flere billetter på samme dag som konserten, men det er rart om det er på grunn av regnet, sier han.

Han oppfordrer folk til ikke å kjøpe billetter av folk de ikke kjenner.

- Vi har ikke vært rammet av det, men på flere andre store konserter er det folk som selger billettene sine flere ganger. Det er dumt om man kommer i billettluka og det allerede er noen som har kommet med den samme billetten, sier Vanebo.

Vanskelig å selge: Det er nok ikke så lett å få videresolgt billetter til Dumdum Boys-konserten på Sverresborg.

- Godt skotøy er viktigst

Han oppfordrer folk som kommer i kveld til å ta på godt med regnklær og gode sko.

- Ta på fjellsko eller støvler, det å ha godt skotøy er det viktigste. Så kommer man langt om man tar med godt humør. Vi er i Midt-Norge, og da må vi regne med litt regn. Vi selger regnponcho til dem som ikke har tatt på regnklær, sier Vanebo.

Før konserten følger de med på vindprognosene fortløpende og de er i direkte kontakt med meteorolog.

- Når man har skilt og telt stående utendørs, må man tenke på sikkerheten. Slik er det på alle konserter, det er rutiner for dette og vi vil vurdere fortløpende hva vi skal gjøre om det blir mye vind.

P.S. Dumdum Boys oppsto i 1979 under navnet Wannskrækk. Det gjenstår å se hvor mange konsertgjengere som blir skremt av nedbøren som er meldt fredag kveld.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter