Nå er vedkommende avskjediget fra jobben.

- Dette er selvfølgelig veldig alvorlig. Dette er en hendelse som ikke skal skje, sier Torbjørn Løvaas, seniorrådgiver hos Fylkesmannen i Sør-Trøndelag.

Fylkesmannen fører jevnlige tilsyn med at barn på barnevernsinstitusjoner får forsvarlig omsorg og god behandling. Løvaas har aldri tidligere opplevd en lignende hendelse i en barnevernsinstitusjon.

- Det er første gang jeg har hørt om et slikt tilfelle, sier han.

Kjørte til skole

Det var barnevernsinstitusjonen selv som varslet Fylkesmannen om det som skjedde tidligere i år.

I et brev skriver lederen ved institusjonen at de har hatt en uheldig hendelse: En ansatt skal ha innrømmet å ha drukket alkohol på jobb. Vedkommende skal også ha innrømmet å ha kjørt en ungdom ved institusjonen til og fra skolen i beruset tilstand.

- Det var en av de ansatte som oppdaget at den ansatte var beruset på jobb. Han var synlig beruset. Da dette ble oppdaget ble vedkommende umiddelbart tatt ut av tjeneste, og tatt med til politiet, sier den daglige lederen ved institusjonen til Adresseavisen.

Den ansatte skal da ha kjørt en 15-åring til og fra skolen som ligger noen kilometer fra institusjonen.

Lederen sier at ungdommen ikke hadde oppdaget at den ansatte var beruset, men er blitt fortalt om det i ettertid. Også 15-åringens familie er blitt orientert om hendelsen.

- Dette er en hendelse som er lite artig både for ungdommen, familien og institusjonen. Dette er slikt som ikke skal skje, og det er selvsagt ingen heldig hendelse ved en barnevernsinstitusjon, sier lederen.

Nulltoleranse

- Hvordan reagerte du da du ble kjent med forholdet?

- Jeg ble sjokkert. Dette er jo ingen hverdagshendelse. Dette er en tragisk sak for medarbeideren, og uheldig for ungdommen, sier lederen.

Den ansatte ble umiddelbart suspendert fra sin jobb, og har senere vært i et møte med ledelsen ved barnevernsinstitusjonen. Ifølge lederen er vedkommende nå avskjediget.

- Det er nulltoleranse for alkohol her, sier lederen.

Tilsyn

Fylkesmannen har vært i dialog med ledelsen ved barnevernsinstitusjonen i etterkant av hendelsen.

- Når det skjer slike ting, så ønsker vi å forsikre oss om at dette er fulgt opp på en god måte. Ut fra den informasjonen vi har fått, ser det ut til at dette er håndtert på en god måte, og at ingen av dem som bor der, har lidd noen overlast, sier Løvaas.

Fylkesmannen gjennomfører rutinemessig to årlige tilsyn ved barnevernsinstitusjoner. Løvaas sier at denne hendelsen vil bli ett tema for neste tilsyn.

- Det er naturlig at vi tar opp dette i tilsynet. Det vil bli gjennomført i nær fremtid, sier Løvaas.

- Vil hendelsen få noen konsekvenser for institusjonen?

- Det er noe vi må se nærmere på i tilsynet. Vi må vurdere om det har skjedd et brudd på internkontrollen, om institusjonen har forsvarlige rutiner eller om det er gjort uforsvarlige avgjørelser. Vi må gå nærmere inn i hendelsen, sier Løvaas.

Lederen ved institusjonen sier at saken er blitt grundig drøftet internt, og at de håper at Fylkesmannen ser at dette er en enkelthendelse med en ansatt som nå er avskjediget.

Etterforsker saken

Lensmannen ved det aktuelle lensmannskontoret bekrefter at de har gjennomført promilletest av den aktuelle ansatte, og at mannen nå er siktet for kjøring av motorvogn i beruset tilstand. Mannen har i avhør innrømmet å ha drukket alkohol på jobb. Ifølge lensmannen hadde mannen en promille hvor reaksjonsnivået ligger over verdien for førerkortbeslag, og opp mot fengselsstraff.

- Det gjenstår en del rapporter før saken vil bli sendt over til jurist, sier lensmannen.

- Hvordan ser politiet på det at den ansatte har hatt med seg en ungdom fra barnevernsinstitusjonen i bilen?

- Det er alvorlig, og det er ikke formildende i denne saken, sier lensmannen.