Fyll, trakassering og vold er et økende problem i flytrafikken

Kranglet og sloss i ankomsthallen på Værnes - fikk ikke bli med flyet til Polen

Stadig flere passasjerer i Norge nektes å fly og må tas hånd om av politiet. Det bekrefter Luftfartstilsynet, som ser svært alvorlig på utviklingen.

FYlla har skylda: Politiet på Værnes aksjonerte åtte ganger i 2017 fordi passasjerer ikke var skikket til å fly. Flypassasjerer som drikker av den medbrakte taxfree-beholdningen utgjør oftere en flysikkerhetsrisiko enn de som kun drikker det de får servert om bord, mener The International Air Transport Association.  Foto: NTBscanpix/Frank Cadamarteri

Stadig oftere må flypersonell og politi ta seg av passasjerer som ikke er skikket til å fly og som kan utgjøre en flysikkerhetsrisiko. På Trondheim lufthavn Værnes måtte politiet tilkalles åtte ganger i 2017 fordi en eller flere passasjerer måtte tas hånd om.