Fyll, trakassering og vold er et økende problem i flytrafikken

Kranglet og sloss i ankomsthallen på Værnes - fikk ikke bli med flyet til Polen

Stadig flere passasjerer i Norge nektes å fly og må tas hånd om av politiet. Det bekrefter Luftfartstilsynet, som ser svært alvorlig på utviklingen.

FYlla har skylda: Politiet på Værnes aksjonerte åtte ganger i 2017 fordi passasjerer ikke var skikket til å fly. Flypassasjerer som drikker av den medbrakte taxfree-beholdningen utgjør oftere en flysikkerhetsrisiko enn de som kun drikker det de får servert om bord, mener The International Air Transport Association. 

Stadig oftere må flypersonell og politi ta seg av passasjerer som ikke er skikket til å fly og som kan utgjøre en flysikkerhetsrisiko. På Trondheim lufthavn Værnes måtte politiet tilkalles åtte ganger i 2017 fordi en eller flere passasjerer måtte tas hånd om.