Mannen i slutten av 30-årene har erkjent noen tilfeller av sykkeltyveri og narkotikalovbrudd, men nekter for de tre grove voldshandlingene som er nevnt i tiltalen og dommen.

Han ble ikke trodd da saken var oppe i Sør-Trøndelag tingrett i februar, og ble dømt til fengsel i to år og to måneder. To menn og én kvinne ble mishandlet og påført store smerter og skader ved tre forskjellige anledninger i 2017.

Festet til stol

Den første voldsepisoden fant sted i februar i en leilighet i Trondheim. Domfelte skulle da hjelpe en venn som hadde en pengekrangel med en annen mann i samme rusmiljø.

Sammen med en tredje venn oppsøkte de fornærmede, som hadde besøk av broren sin, i 03-tiden om natten. Med seg hadde de en drill, en kniv og strips. Et overvåkningskamera fanget opp at de tre gikk inn i leiligheten.

Inne la domfelte en genser eller et pledd over hodet på fornærmede. Deretter fikk han hender og føtter festet til stolen han satt i med strips. Halsen hans ble også trolig «stripset», ifølge dommen.

Tok frem en sprøyte

«Stolen falt deretter til gulvet. Retten finner det bevist utenfor enhver rimelig tvil at tiltalte, mens fornærmede lå i gulvet, gjentatte ganger slo ham hardt i ryggen med albuen», står det i dommen.

Domfelte tok også frem en sprøyte som fornærmede hevder ble satt på ham, men retten finner det uklart om denne ble brukt. To vektere som hørte bråk fra leiligheten kom seg til slutt inn, hvorpå domfelte og de to andre forlot leiligheten.

«Det dreier seg om uprovosert vold, som hadde karakter av et overfall, begått mot en svekket og forsvarsløs person i hans eget hjem», står det i dommen.

Mens de tre ble pågrepet av politiet, ble fornærmede kjørt til St. Olavs hospital med store smerter, en punktert lunge og luftansamling utenfor lungen. Han ble arbeidsudyktig i en lengre periode etterpå.

Slått og sparket i fem minutter

Den andre voldsepisoden skjedde utenfor domfeltes leilighet øst i Trondheim i juni. Foranledningen var en konflikt vedrørende fornærmedes kone.

Da han oppsøkte domfelte hjemme, ble han dratt ut på et grusområde og gjentatte ganger slått og sparket. Flere vitner så voldsutøvelsen, der fornærmede krøp sammen på bakken og ropte etter hjelp.

«Han tok dessuten tak i håret til fornærmede og dunket hodet hans i bakken flere ganger», står det i dommen.

Voldsutøvelsen varte i cirka fem minutter, ifølge et vitne. Før politiet ankom stedet truet domfelte fornærmede med en hammer og dro ham etter bakken. På St. Olavs hospital fikk han påvist hoftebrudd, og senere ble det klart at han også hadde sprukket milten og fått brudd i ribbeina.

Spylt med varmt vann

Kvinnen som ble utsatt for vold i august 2017 var i et forhold med domfelte. Også hun hadde et rusproblem, ifølge dommen, og kvelden før mishandlingen ruset de seg begge to.

Etter en uenighet mellom de to, gikk domfelte til angrep og slo kvinnen over hele kroppen. Etter å ha dratt henne inn på badet, slo han henne på lårene og i panna med en rørtang.

Volden på badet fortsatte med at domfelte spylte henne med svært varmt vann, både på kroppen og ved å putte dusjslangen inn i munnen hennes.

«Tiltalte løsnet deretter slangen fra batteriet og knyttet den rundt fornærmedes hals (...). Han hengte henne deretter opp på en tversgående aluminiumsstang lokalisert ved dusjkabinettet og forlot henne alene på badet», står det i dommen.

«Vold av bisarr karakter»

Etter å ha tatt henne ned og gitt henne fem tabletter, forlot domfelte leiligheten. Fornærmede våknet dagen etter og fikk hjelp av to andre personer som tidligere hadde vært på besøk i leiligheten.

Senere, ved rusakutten, forklarte hun at domfelte hadde holdt henne fanget i leiligheten i en uke. Bilder som ble tatt av ansiktet hennes underbygger at hun ble utsatt for omfattende vold.

«Det dreide seg om mishandling over en lengre periode, mot en svært forsvarsløs og sårbar person. Han slo blant annet fornærmede med en rørtang og volden var dels av bisarr karakter. Fornærmede fikk store smerter i ettertid, og har fortsatt smerter», heter det i dommen.

50 000 i erstatning

Mannen er mellom 2003 og 2016 blitt domfelt åtte ganger, blant annet for vold, mishandling og trusler. Voldsepisoden i februar 2017 skjedde dagen etter at han ble løslatt.

De 119 dagene mannen har sittet i varetekt trekkes fra dommen på to år og to måneder. Den fornærmede kvinnen er tilkjent 50 000 kroner i oppreisningserstatning.

Advokat Anne Marstrander-Berg er forsvarer til mannen i 30-årene. Hun opplyser til Adresseavisen at straffeutmålingen vil bli anket.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter