Politikerne ønsker at også nabotomta, der det ligger en bensinstasjon, må med i reguleringsplanen.

Det var kommunalråd Ottar Michelsen (SV) som fikk med seg flertallet i bygningsrådet på å returnere saken til rådmannen. Voll Arkitekter AS har på vegne av tiltakshaver Innherredsveien 103 AS foreslått å bygge 63 leiligheter, fordelt på to blokker med inntil seks etasjer. Ved første gangs behandling i november 2015 mente rådmannen at bebyggelsen var for høy og tok for lite hensyn til den antikvarisk verdifulle Saxenborg gård. Rådmannen har selv utarbeidet et alternativ 2. Det gir plass til 42 leiligheter og en maksimal høyde på fire etasjer.

Michelsen fremholdt at hva som skal skje med den såkalte Statoiltomta (Circle K), er det ikke tatt stilling til. Men det er helt nødvendig av hensyn til Saxenborg gård i Rønningsbakken. Rådmannen opplyste at det er gjort forsøk på å inkludere med Statoiltomta, men uten å lykkes å få med seg eieren.

Seks etasjer: Alternativ 1 som utbygger ønsker, har maksimalt seks etasjer og 63 leiligheter. Naboene protesterer.

Byen skal fortettes

Bystyret har vedtatt fortetting av boligområder som ligger ved kollektivbuen, som i Innherredsveien. Mens utbyggerens forslag går ut på 17 boliger per dekar, innebærer rådmannens forslag 11 boliger per dekar, også det høyere enn minimumsmålet til bystyret.

Ennå er det usikkert hva Statoiltomta skal brukes til, om det blir bygget boliger eller gjort om til parkområde. Geirmund Lykke (KrF) minnet om at forrige gang bygningsrådet behandlet saken, ønsket bygningsrådet at de to tomtene ble sett i sammenheng. Selv om byggeprosjektet Innherredsveien 103 kan bli ytterligere forsinket, valgte Lykke å støtte Michelsens forslag.

Har protestert

Michelsen understreket at dersom det bygges boliger også på Statoiltomta forsvinner utsynet til Saxenborg gård enda mer.

Eierne av Saxenborg gård, Jorunn og Torgeir Moslet, har sammen med naboer protestert mot utbyggingsplanene i Innherredsveien 103, det gjelder begge alternativene. De ønsker at det bygges trehus på tomta, ikke høyere enn to–tre etasjer. Området ligger i utkanten av Europas største sammenhengende trehusbebyggelse.

Det var ellers bred enighet om, at rådmannens forslag best ivaretar hensynet til omgivelsene.