Tidligere voldtektsdømt pågrepet for nedlasting av overgrepsmateriale

53-åringen er dømt for å ha voldtatt en 16-åring mens han filmet. Nå vil politiet undersøke om han kan ha produsert overgrepsmateriale med barn.

Politiadvokat Marianne Høyer begærte onsdag en 53-åring fengslet i to uker i Sør-Trøndelag tingrett, og fikk medhold. Han er siktet for nedlasting, deling og oppbevaring av overgrepsbilder av barn 

Tirsdag ble mannen pågrepet av den nye etterforskningsgruppen i Trøndelag politidistrikt kalt «Sobi» (seksuelle overgrep mot barn på internett). Gruppen monitorerer nå deler av nettet på en slik måte at de kan identifisere personer som laster ned og deler overgrepsmateriale. Dette var bakgrunnen for at de fant mannen, som er bosatt i Trondheim, og slo til, ifølge politiadvokat Marianne Høyer ved Trøndelag politidistrikt.