20. april gikk søknadsfristen ut for en av Midt-Norges mest krevende stillinger. Direktørstillingen ved St. Olav ble ledig da Nils Kvernmo (62) trakk seg før jul etter åtte år i jobben.

Nå er søkerlisten klar, og totalt fire kvinner og tre menn søkte opprinnelig på jobben med å lede rundt 10 000 ansatte. En kvinnelig avdelingsleder har imidlertid trukket sin søknad.

Dermed står de igjen med bare seks søkere.

Intern søker

En av de seks er Tom Christian Martinsen (48) som i dag er en del av ledelsen ved St. Olavs hospital. Martinsen er klinikksjef ved medisinsk klinikk, og var blant annet sentral da St. Olav nylig etablerte Midtnorsk slagsenter. Dette er landets største slagenhet, og Martinsen ble under åpningen trukket frem som en av pådriverne og en joker for å få indremedisinere og nevrologer til å samarbeide om best mulig behandling for slagpasienter.

Tre av søkerne til direktørstillingen har bedt om at deres navn ikke blir offentliggjort. Alle de tre er kvinner.

En av de to øvrige søkerne er Thorbjørn Gaarder (63) fra Oslo som titulerer seg som chief credit officer. Han er en notorisk jobbsøker, og har operert på en rekke søkerlister til toppjobber de siste årene.

I tillegg søker Ivar Edmund Vatten (54) som er arbeidssøkende og fra Halsa.

Forlenget frist

Søknadsfristen til direktørstillingen var opprinnelig 20. mars, men fristen ble forlenget en måned.

Anne Breiby, styreleder ved St. Olavs hospital. Foto: Terje Svaan

- Vi er opptatt av å få en best mulig administrerende direktør. Når vi utsetter søknadsfristen, er det fordi vi med det tror vi får et bredere søkertilfang, uttalte Anne Breiby, styreleder ved St. Olavs hospital til Adresseavisen.

Det er firmaet Headvisor som har fått oppdraget med å rekruttere ny sykehusdirektør, og det var de som anbefalte styret å forlenge fristen.

Da stillingen ble lyst ut, gikk det frem at de søkte en synlig, samlende og resultatorientert leder som skal videreføre arbeidet med å videreutvikle St. Olavs hospital som landets mest veldrevne sykehus. Det ble trukket frem at det å sørge for drift innenfor disponible økonomiske rammer var en viktig oppgave, samt å bruke ressursene på en slik måte at riktige tjenester ble prioritert og universitetssykehusets funksjoner ivaretatt.

- Mest spennende topplederjobben

Nils Kvernmo forlot direktørjobben ved årsskiftet, og har nå begynt i jobben som direktør for eierstyring i Helse Midt-Norge.

Går av: Orkdalingen Nils Kvernmo ga seg som leder av St. Olavs hospital ved årsskiftet. Han var i fire år styreleder, og har de siste åtte årene vært direktør ved sykehuset.

- Jeg har sett toppledere som har sittet for lenge, og jeg bestemte meg tidlig for at jeg ikke skulle havne der. Jeg har hatt et bevisst forhold til selv å finne ut når det er riktig tidspunkt for å slippe til en ny. I de siste par årene har jeg kjent at energinivået du må ha for å stå i dette, ikke har vært høyt nok. Før fakkeltogenes tid bestemte jeg meg for at 2018 kunne være et fornuftig tidspunkt for å gå av, sa Kvernmo i et intervju med Adresseavisen.

Han karakteriserte jobben som den mest spennende topplederjobben i Midt-Norge.

Siden Kvernmo forlot St. Olav har Rune Wiseth vært konstituert direktør. Han er klinikksjef ved St. Olav, og ga klar beskjed om at han ikke ville søke direktørjobben på permanent basis.