I forbindelse med bygginga av den nye motorveien mellom Trondheim og Melhus blir det natt til torsdag gjennnomført en mindre omlegging av trafikken, ved Jaktøyen nord for Melhus sentrum.

SE VIDEO: Ny animasjon av firefelts E6 sør for Trondheim

Tar i bruk 400 meter av ny E6

Omleggingen innebærer at E6-trafikken i begge retninger flyttes fra den gamle traseen og over til det som i fremtiden skal bli de to sørgående kjørefeltene på den nye motorveien.

Den aktuelle strekningen er på rundt 400 meter, ifølge byggeleder Håvard Bidtnes i Statens vegvesen.

– Årsaken til at vi flytter trafikken er for å frigjøre plass til å bygge ferdig de to nordgående feltene på Jaktøysletta, sier Bidtnes.

SE VIDEO: - Dette er utfordringene med metrobussen

Veien åpen under omlegginga

Veien vil bli holdt åpen under omlegginga natt til torsdag, men trafikkantene må regne med en del trafikkdirigering.

I tillegg til omlegginga av E6 blir også  gang- og sykkelvegen i området flyttet tilbake til sin opprinnelige trasé, markert med gult i kartet øverst i artikkelen. Bitnes håper denne omlegginga vil skje i løpet av onsdagen.

SE VIDEO: Bli med inn i metrobussen

Slik blir nye E6

Arbeidene med den nye motorveien på strekningen mellom Melhus (Jaktøyen) og Trondheim (Sentervegen, Tonstad) startet i 2016, og veien skal etter planen stå ferdig i 2019.

Strekningen som bygges ut er på rundt 8 kilometer. Veien får fire felt, og trolig fartsgrense 100 km/t på deler av strekningen. Veien vil bli klassifisert som «motorveg».

Under kan du se en videoanimasjon av hvordan nye E6 vil bli seende ut.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter