Flere beboere på Saupstad i Trondheim har de siste dagene blitt frastjålet hagemøbler. Abdiqalif Jimaale har nettopp flyttet inn i sin nye leilighet i området. Torsdag morgen oppdaget han at flere av hans nyinnkjøpte hagemøbler var forsvunnet fra terrassen.

- Jeg tok kontakt med naboen på andre siden av gangen for å høre om de savnet noe, og hun hadde besøk av ei venninnne som hadde opplevd akkurat det samme for et par dager siden. Da jeg kontaktet styret i borettslaget fikk jeg høre om enda flere tilfeller, sier Jimaale.

Lekte detektiv

Han forteller at han ikke regnet med at politiet ville prioritere å etterforske saken, så han begynte å undersøke litt selv.

- Jeg tenkte jeg skulle prøve å være litt detektiv, og begynte blant annet å sjekke på Finn.no. Det tok ikke så lang tid før jeg oppdaget bordet mitt. Jeg viste annonsen til naboens venninne, og hun så også noen av sine møbler på bildene.

Sammensetningen av møblene overbeviste Jimaale om bordet måtte være hans.

- Jeg jobber på Obs, og har kjøpt et sett med sofa og bord der. Det bordet selges bare sammen med sofaen, og her var det plassert sammen med en annen sofa. Det virker som om tyven har stjålet fra flere og satt det sammen til et nytt sett, sier Jimaale.

Ringte tyven

Han hadde kjøpt sine møbler for 4000, og på Finn var de annonsert sammen med noen andre møbler for 6500 kroner.

Jimaale bestemte seg da for å ta kontakt med tyven.

- Jeg ringte og sa at jeg gjerne ville kjøpe møblene. Vi avtalte at jeg skulle komme innom og hente dem klokka 17 i ettermiddag.

Da denne avtalen var i boks ringte Jimaale politiet, og forklarte situasjonen og viste frem annonsen fra Finn.no.

- Jeg måtte mase noen ganger, men til slutt dro de, sier Jimaale.

Da politiet kom til leiligheten var det en mann og en kvinne der, og masse hagemøbler.

- Det tok ikke så lang tid før politiet ringte og sa at jeg kunne komme og hente møblene mine, Det var ikke bare mine ting som var der. Mange er på ferie, så det kan jo være at noen en gang ikke vet at møblene deres er borte, sier Abdiqalif Jimaale

Tyvene tilsto

Ifølge operasjonsleder Rune Brandmo i Trøndelag politidistrikt har begge personene i leiligheten tilstått tyveriet.

- Det aller meste av møblene er nå levert tilbake til sine rettmessige eiere. Det står igjen noe som vi ennå ikke vet hvem eier, sier Brandmo.