Hvem bryr seg vel om kirken, tenker mange. De får styre seg selv. Dessuten er det så vanskelig å forstå seg på dette kirkevalget, sier andre.

Nei, det er ikke vanskelig å forstå. Vi skal stemme på medlemmer av menighetsrådet i kommunen der vi bor. Så skal vi bestemme hvem som skal sitte i bispedømmerådet, som har mer overordnedee saker å ta stilling til. De som sitter i bispedømmerådet, sitter også i Kirkemøtet. Der bestemmes de store tingene i kirken. Der står såkalte «mørkemenn» mot liberale i viktige avgjørelser.

Les også:Til ekteskapet skiller dem ad

I år har vi for første gang et reelt valg mellom to ulike lister til bispedømmerådet. Dette har økt interessen for valget. Og det hjelper på interessen at de som står på den ene lista vil at homofile par skal kunne få gifte seg i kirken. For å gjøre det litt komplisert, er det også folk på den andre lista som er for vigsling av likekjønnede par. Der er det også folk imot en likestilling mellom homofile og heterofile par.

Dette spørsmålet er det som i dag kan mobilisere flere til også å spandere tid på kirkelistene. Ved forrige korsvei var valgdeltagelsen bare 13 prosent. Akkurat som ved kommunevalget er det viktig for demokratiet også i kirken at flest mulig av de stemmeberettigede deltar. Da Kirkemøtet i vår vedtok at kirken skulle si nei til å vie par av samme kjønn, ble det stor oppstandelse og mange meldte seg ut av kirken i protest.

Les også: Bry deg om kirkevalgene

I stedet for å protestere utenfor kirken, kan vi som er medlemmer gi vår stemme til den lista vi liker best. Godt kirkevalg!