Bedriften flytter hele virksomheten fra Håkon Magnussons gate på Lade til Ranheimsvegen på Leangen høsten 2019. Bakgrunnen er behov for større lokaler, forteller administrerende direktør Leif Arild Grytbakk i Sticos.

- Vi vokser. Sticos har hatt en jevn vekst de sist årene, og har økt antallet ansatte med ti prosent hvert år. Det er trangt i lokalene vi har, sier Grytbakk.

I år omsetter Sticos for rundt 160 millioner kroner, en økning på 20 millioner fra 2016. Grytbakk forteller at de regner med å vokse like mye neste år, og øke antallet ansatte med ytterligere ti prosent.

Leier 5000 kvm

Sticos ble etablert i 1983, og har i dag 117 ansatte. Bedriften hjelper virksomheter med å etterleve lover og regelverk innen regnskap, lønn og personalbehandling gjennom praktiske verktøy, kurs og rådgivning. Sticos har nærmere 10 000 bedrifter som kunder, og over 50 000 brukere over hele landet.

Sticos skal leie 5000 kvadratmeter (kvm) av det 12 500 kvm store næringsbygget som skal bygges i Ranheimsvegen 9, like ved Aker Solutions lokaler i Radmannbygget og Ikea.

Grytbakk sier de valgte dette bygget av flere grunner. Blant annet fordi de nye lokalene lett kan bygges om, og dermed gi større fleksibilitet.

- Lokalene passer vår arbeidsmetodikk. Vi har behov for å sette sammen ulike tverrfaglige grupper, og fleksible lokaler gjør det enklere, sier Grytbakk.

Flytter: Adm. dir. Leif Arild Grytbakk i Sticos (i midten) forteller at Sticos flytter fordi de trenger mer plass til flere ansatte. Utbygger Kaare Arnstad til høyre og megler Einar Skomsvoll i Norion Næringsmegling til venstre.

- Mye å velge i

Det står mange kontorlokaler ledige i Trondheim, og det finnes planer for utbygging av en rekke næringsbygg. Grytbakk forteller at de hadde mange alternativer å velge i.

- Vi har sett på mange lokaler. Dette ligger i et område hvor det skjer mye utbygging. Det er nært offentlig kommunikasjon, metrobussen kommer her, det er togstasjon og sykkelstier, sier Grytbakk.

Like ved Ranheimsvegen 9 bygges nybygg for Nav ved Sirkus Shopping, Leangen Travbane skal bli boligområde og på Nortura-tomta på Tunga planlegger Coop Midt-Norge å bygge et Obs byggvarehus.

Sticos-sjefen peker også på at deter viktig at nybygget blir «grønt», det vil si at det blant annet er sertifisert som et svært energieffektivt bygg.

- Det har med å bygge kulturen i selskapet og hva det står for. Moderne arbeidstakere er opptatt av dette, sier Grytbakk.

- Lett å få leid ut

Eiendomsutviklerne Kaare Arnstad og Hasle Gjerde står bak det nye bygget. De eier 50 prosent hver av selskapet Ranheimsveien 9 AS. Atea var første leietaker som kom på plass i oktober i år. It-selskapet som i dag holder til på Sluppen, skal leie 3200 kvm. Etter at avtalen med Sticos også kom på plass, er 8200 kvm leid ut.

I januar neste år starter riving av byggene som i dag står på tomta i Ranheimsvegen. Nybygget, som skal bygges av entreprenøren Hent, skal stå ferdig til 1. august 2019.

Kaare Arnstad regner med at de 4300 kvm som fortsatt er ledige vil være fylt opp til da.

- To tredeler er leid ut. Det tok sju måneder, og det gikk overraskende lett. Vi prøver å få til en miks av leietakere i bygget, som er beslektet med de to som allerede skal inn, sier Arnstad.

- Attraktiv leietaker

Men han innrømmer at det er leietakers marked.

- Prosessene tar lengre tid, fordi de har mer å velge i. Det er 18 måneder til bygget står ferdig, og med den utvikling området har tror jeg flere vil søke til Leangen, sier Arnstad.

Megler Einar Skomsvoll i Norion Næringsmegling bekrefter at det er tøff konkurranse om leietakerne.

- De som er på søk etter nye lokaler har mye å velge i. En leietaker som Sticos er attraktiv, fordi de skal ha så mye areal at det gjør at utbygger kan realisere et helt byggetrinn, sier Skomsvoll.

Han forteller at selv om det er mye ledig kontorareal, mest i eldre bygg, vil flere planlagte næringsbygg bli bygd i Trondheim fremover.

- De kvadratmeterne som det jobbes med i markedet nå blir realisert. I 2019 vil det derfor stå en del kontorareal ferdig, sier Skomsvoll.

Kan bli boliger

Sticos eier selv bygget på Lade. Grytbakk forteller at de foreløpig ikke har bestemt om eiendommen fortsatt skal huse kontorlokaler eller om de vil utvikle den til boliger.

Utbyggerne Arnstad og Gjerde er sammen om flere utbygginger enn Ranheimsvegen 9. De sto bak byggingen av de nye lokalene til Autronica Fire And Security i Bromstadveien 59. Bygget har de senere solgt. De bygger ytterligere et næringsbygg på rundt 14 000 kvm på eiendommen i Bromstadveien.

Arnstad og Gjerde eier også tomta Sveberg Næringspark i Malvik, som Norsk Kylling vurderte å bygge ny fabrikk på.

De to eier også Nardoveien 10, hvor Fretex er leietaker, Magnus Lagabøters veg 8 hvor rørgrossisten Heidenreichs holder til på Tunga, Tungaveien 32 hvor Gartnerhallen tidligere holdt til og Tungasletta 2 hvor NTNU er leietaker.