ULLEVAAL (adressa.no): Med null poeng mot Vålerenga søndag kveld gikk Rosenborg glipp av muligheten til å knappe inn på Moldes forsprang på eliteserietabellen.

Og det til tross for at RBK hadde flere store muligheter til å sette ballen i mål. Blant annet på en overgang fem minutter før pause der Henriksen kombinerte flott med Dockal.

Unggutten fikk ballen tilbake på ti meter, men avsluttet svært svakt med venstrefoten.

— Den sjansen var feit. Jeg klarer så vidt å stokke føttene, og så blir det en lefse med venstrefoten , sier Henriksen om muligheten.

- Ikke helt avgjort

Også Jonas Svensson fikk en stor mulighet med knappe ti minutter igjen å spille. Henriksen kom inn i feltet og fikk lagt over til Svensson på bakerste stolpe. Helt upresset headet han rett på keeper.

— Det skjer så fort, og jeg rekker ikke å tenke noe. Hadde jeg fått muligheten igjen hadde jeg headet tilbake den retningen ballen kom fra, men det var en dårlig avslutning, sier Svensson.

- Er det litt ekstra surt med tap når du selv bommer på en sånn sjanse?

— Det blir litt sånn, uten at jeg skal gjøre meg selv til syndebukk, at man automatisk tenker litt på den avslutningen, sier Svensson, som for øvrig hadde en god kamp i RBK-drakten.

Molde har fortsatt ti poeng til gode på Rosenborg, som har én kamp mindre spilt.

- Var det gullet som glapp med tapet i dag?

— Det er ikke helt avgjort. Men det var tøft før, og nå er det enda tøffere. Hadde vi tatt tre poeng i dag kunne vi vært med å kjempe litt. Men nå blir det tøft, sier Svensson.

— Det er bittert at vi taper i dag når vi hadde nok sjanser. Jeg synes ikke vi var noe dårligere enn Vålerenga, og det hadde vært deilig med tre poeng, sier han.

Statistikksenter Eliteserien:

Henriksen suspendert mot LSK

Markus Henriksen vil heller ikke gi opp gullkampen helt.

— Det kan godt hende gullet glapp i dag, men det får vi se etter sesongen. Det er en del igjen av den, og tar vi tre poeng hele veien er det fortsatt mulig. Men sjansene falt litt i dag, ja, sier midtbanesentralen, som går glipp av fredagens bortekamp mot Lillestrøm etter at han pådro seg sesongens tredje gule kort helt på tampen av kveldens kamp.

Tre minutter på overtid tok han en ettersleng på Harmeet Singh midt på banen.

— Det synes jeg ikke er gult kort, men dommeren må få gjøre hva han vil. Det var kanskje litt dumt å takle sånn, og nå må jeg dessverre stå over mot Lillestrøm. Men vi har andre gode spillere som kan komme inn og gjøre en god jobb, sier Henriksen.