Skien, NORGE / NORWAY 20110925.TIL-trener Per-Mathias Høgmo under eliteseriekampen i fotball mellom Odd Grenland og Tromsø på Skagerak arena i Skien søndag kveld. Odd vant kampen 3-1.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Foto: Teigen, Trond Reidar

Og det kan vanskelig tolkes som noe annet enn et politisk utspill mot Viking-trener Åge Hareides tordentale etter fredagens kamp i Molde.

Den tidligere landslagstreneren skjelte ut dommeren etter at Viking ble snytt for straffe, men Høgmo velger å ta Øvrebø i forsvar etter en mildt sagt streng avgjørelse.

Håvard Storbæk driblet seg innover i banen fra høyre og skjøt med venstrefoten fra rundt 16 meter. Tromsøs Saliou Ciss kastet seg ned og blokkerte skuddet, men ballen traff forsvarsspilleren i armen. Øvrebø pekte på krittmerket og dro frem det røde kortet, til store protester fra Tromsøs spillere.

— Straffe, men ikke rødt kort, sa Håvard Storbæk etter kampen.

Og det var de fleste enige om.

- Helt riktig

Likevel valgte TILs trener å hylle dommer Tom Henning Øvrebø.

— Helt riktig avgjørelse, sa Høgmo kontant.

— Men vi må se på regelverket. Kanskje bør det avklares hva som er rødt kort og hva som ikke er det i slike situasjoner.

Og til tross for tap, nektet Høgmo å klage på lagets prestasjon.

— Jeg synes vi jobber og står på i hele kampen. Det er jeg godt fornøyd med, forklarte Høgmo.

— At vi klarer å styre deler av omgangen og med litt flaks eller dyktighet kunne fått en utligning på slutten, med ti mann i en hel omgang, er ganske imponerende i seg selv.

Statistikksenter Eliteserien: