ULLEVAAL (aftenposten.no): Det så aldri ut til å bli noen målrik kamp, og betegnende nok var det en dødball som skulle skille Rosenborg og Vålerenga.

Veigar Páll Gunnarsson slo en sjeldent presis corner, André Muri steg presist til værs, og Daniel Örlund var sjanseløs.

— Nær ferdigscoret

Det var ikke for første gang Muri scoret med pannebrasken i år, 30-åringen har scoret ytterligere fem tidligere i år, nesten alle med hodet. Og det av en mann som før 2009-sesongen til sammen hadde scoret bare fire mål i hele sin karriere.

— Jeg er vel blitt bedre til å lese ballbanen, sier han, samtidig som han er kjapp med å skryte av Veigar Páll Gunnarssons innleggsfot.

— Den corneren var nesten ferdigscoret, mener den sindige midtstopperen.

Likevel er Muris klubbkolleger kjappe med å skryte av hans kvaliteter i lufta.

— Det er han og Rade Prica som er de to beste hodespillerne i landet, mener Gunnarsson, mens Stefan Strandberg er enda tydeligere.

- André er Norges beste hodespiller, bedre enn Prica. Ingen vipper ham av den tronen, og du ser det spesielt i dag. Rosenborg forsøker å slå alle innleggene sine langt unna ham, men likevel tar han mye – og absolutt alt som kommer i nærheten av ham , skryter stopperkompisen.

Statistikksenter Eliteserien:

Stikk fra Gunnarsson

At Muri er toppscorer (den mestscorende VIF-spissen er nevnte Gunnarsson med to scoringer i Vålerenga-drakten) volder likevel Martin Andresen en viss bekymring. Muri også.

— Jeg hadde helt hatt en fire-fem mann foran meg på den listen, sier Muri.

Veigar Páll Gunnarsson kan likevel ikke la være å sende stopperbauten et lite stikk.

— Hadde jeg vært her hele sesongen, hadde jeg ligget på toppen av den listen, humrer islendingen.