For i det Graham Hansen dundret inn 2–0 med et flott langskudd langs gresset fra 16 meter, så skadet Barcelona-stjernen seg.

Hun forlot banen umiddelbart etter scoringen og ble erstattet av Celin Bizet Ildhusøy, som senere økte ledelsen til 3–0. Graham Hansen har vært i strålende form for Barcelona denne sesongen med 26 målpoeng på 18 seriekamper denne sesongen.

Barcelona-juvelen har slitt mye med skader. Hun mistet også de siste kampene i gruppespillet i Nations League med ankeltrøbbel.

MÅTTE AV: Caroline Graham Hansen sendte Norge opp i 2–0, men skadet seg i skuddøyeblikket og måtte forlate banen. Foto: Nikola Krstic / NTB

Ada Hegerberg utvekslet noen ord med Graham Hansen etter kampslutt. Hun kommer med noen beroligende ord.

– Jeg tror ikke skaden er så ille. Jeg tror hun bare tar noen forholdsregler. Hun kjenner kroppen sin godt, sier Hegerberg til NRK.

– Skaden er i hamstring-området. Vi vet ikke hvor alvorlig det er, men vi tok noen forholdsregler og tok henne av. Med en hamstringskade trenger det ikke å være noe alvorlig, og det kan være alvorlig. Det er det vanskelig med hamstringskader, sier den ferske landslagssjefen Gemma Grainger til samme kanal.

Det gir Norge et meget godt utgangspunkt før returkampen på hjemmebane førstkommende tirsdag. Norge spiller om å beholde plassen på nivå A i Nations League. Det vil gi Norge en mye lettere vei til EM i 2025.

DRØMMESTART: Gemma Grainger fikk en god start på karrieren som norsk landslagssjef. Foto: Nikola Krstic / NTB

På FIFA-rankingen før kampen skilte det 42 plasser i Norges favør, og kvalitetsforskjellen viste seg gjennom hele kampen.

Den første scoringen kom allerede etter kvarteret. Hegerberg spilt nydelig alene med keeper av Vilde Bøe Risa. Der gjorde Norges storscorer ingen feil.

– Dette var en grei gjennomkjøring. Vi vinner 3–0, men vi har fortsatt ting å ta tak i. Vi kontrollerer fra start til slutt, men vi må jobbe med timing og å finne rytmen, sier Hegerberg.

Norge hadde stort sett god kontroll på Kroatia, og de små farlighetene som Kroatia skapte var som regel fra slurv fra Norge selv. Kort tid etter pause doblet Graham Hansen ledelsen etter et flott angrep.

Ingrid Syrstad Engen spilte opp på en møtende Hegerberg som flikket ballen videre til Graham Hansen. Norges høyrekant vendte opp og smalt ballen ned i lengste hjørne fra 16 meter.

– Det er et øyeblikks magi, sa NRKs kommentator Patrick Rowlands.

– Jeg er veldig fornøyd. Etter å ha kun hatt to økter med laget så ser jeg ting vi har jobbet med. Dette var del én. Jobb gjennomført. Nå flytter jeg fokuset over til del to, sier Grainger.

ERSTATTER: Celin Bizet Ildhusøy erstattet Caroline Graham Hansen og scoret Norges tredje. Foto: NTB / NTB

Etter timen fant Guro Reiten Bizet Ildhusøy med et strøkent innlegg. Erstatteren til Graham Hansen kunne enkelt sette inn 3–0.

Resten av kampen ble en parademars for det norske landslaget. Norge var mye nærmere mål fire-fem og seks enn det Kroatia var en redusering. Dermed ble det en drømmestart for Gemma Grainger i hennes første kamp som norsk landslagssjef.

Returoppgjøret spilles tirsdag neste uke i Stavanger.