ALFHEIM: Etter et halvannen uke langt treningsopphold i Tromsø reiste Diambars-spilleren El Hadj Mour Samb tilbake til Senegal fredag morgen.

Klubben vurderte om de skulle tilby Mour Samb en avtale mens han var her, men har kommet til at de ønsker å vente.

— Vi har hatt et ok opphold for han her, og sett hva han er god for. Tiden framover kommer vi til å med tanke på sesonginnspurten til å bruke en måneds tid på å legge de brikkene som går på spillerlogistikk, sier TILs sportssjef Svein-Morten Johansen til iTromsø.

Kommer trolig

Det betyr at det per i dag ikke blir tatt noe initiativ for å signere den 22 år gamle spissen.

Midtbanespilleren Medhi Dioury fra samme klubb skulle egentlig vært på treningsopphold samtidig som Mour Samb, men visumtrøbbel hindret det. Nå har sportssjefen fått signaler om at det kan løse seg, og at Dioury kan komme i slutten av måneden.

— Det ligger en tanke bak at vi ønsker å ha to spillere fra Diambars dersom vi skal signere dem, noe som er mest optimalt, sier Johansen.

En avgjørelse om Mour Samb blir dermed utsatt til etter at Dioury har vært i byen.

— Vi tror det. Skulle ikke Dioury komme vil vi da ta en avgjørelse på Mour Samb. Jeg kan heller ikke utelukke at vi henter bare han, sier Johansen.

Gratis?

Kara og Ciss kom i sin tid fra Diambars for over to millioner, og da hadde fotballakademiet krav på 25 prosent ved videresalg. Slike overgangssummer blir det ikke denne gangen, og kanskje kan en overgang skje helt kostnadsfritt for TIL.

— Målet er at vi har en liten eller ingen inngang på disse spillerne når det kommer til overgang. Jo mindre summen er jo mer vil Diambars kunne få i videresalgsprosent. Spillerne kan potensielt komme gratis, og det vil også for Diambars være gunstig å få ut spillere som trenger det. De tjente mye penger på videresalg for Kara og Ciss, sier Johansen.