— Årsaken til problemene er at det finnes en del unge utøvere som er desperate etter å vinne løp og tjene store penger på idretten. Dette må det bli en slutt på. Jeg håper virkelig at dette landet kommer seg tilbake på riktig spor igjen, og at vi så raskt som mulig kan få gjenopprettet tilliten og troverdigheten vår, sier mellomdistanseløperen.

27-åringen vant OL-gullet på 800 meter i London-OL med ny verdensrekord for snart fire år siden. Han legger ikke skjul på at han føler seg stresset og presset over alle beskyldningene om omfattende doping i kenyansk friidrett.

I flere tiår har kenyanske løpere vært blant de mest dominerende. I maraton har løperne fra det østafrikanske landet nærmest vunnet rubb og rake, men i løpet av de siste tre årene har 40 av landets løpere blir tatt for dopingbruk.

Nå har landet fått frist på seg til april med å innføre et nytt og bedre antidopingregime. Det er Verdens antidopingbyrå (WADA) som presser på. Skjer det ikke omfattende endringer, er utestengelse fra Rio-OL riset bak speilet.

— Dette er nitrist. Det er svært uheldig det som nå skjer, for tidligere hadde Kenya et godt rykte, også på dette området, sier Rudisha.

Den regjerende verdensmesteren hevder at det aldri var noe problem med dopingbruk tidligere. - Dette er noe som har dukket opp de aller siste årene, sier han.

(©NTB)