Stian Sivertzen røk ut i kvartfinalen i boardercross i X Games i Aspen fredag kveld.

Han var bare 53 tusendeler unna en plass i semifinalen, men klokka var altså ikke på Sivertzens side denne gangen.

Helene Olafsen er i gang igjen etter skaden hun pådro seg i OL i Sotsji. I semifinalen måtte hun si takk for seg med brettet sitt. Hun fikk en grei start i semifinalen, men var uheldig litt senere i løypa da hun krasjet inn i en annen løper og falt. Det så ut som om de to løperne må dele skylden for den fadesen.

Helene Olafsen vant B-finalen senere fredag og endte på 7.-plass i sammendraget. 29 år gamle Lindsey Jacobellis tok sitt niende X Games-gull i boardercross.

– Det var det største jeg kunne være med på, jeg gledet meg og følte meg pigg. Og så går alt skeis på brøkdelen av et sekund, sier hun til NRK.

Tre klare for finale

Ståle Sandbech, Torstein Horgmo og Emil Ulsletten er alle klare for søndagens slopestylefinale.

Canadas Mark McMorris var best på brettet under fredagens kvalifiseringen med poengsummen 96,66. Deretter fulgte det norske stjerner på 2.— og 3.-plass. Ståle Sandbech ble nest best i kvalifiseringen med 95,00, mens Torstein Horgmo på 3.-plass oppnådde 93,66. Emil Ulsletten tok den åttende og siste finaleplassen med 72,00. De to siste norske som deltok i kvalifiseringen tok seg ikke til søndagens finale i Aspen. Torgeir Bergrem ble nummer 11 (60,66) og Aleksander Østreng nummer 13. (49,00). (©NTB)