- Vi ble frarøvet muligheten til å lede Eliteserien, sier Kristoffer Løkberg spøkefullt. Han satt i garderoben etter at avlysningen var et faktum. Bare én time tidligere var han hjemme på stua med femmila i Holmenkollen på TV-en for å lade opp til kamp.

- Er du nervøs?

- Nei, svarer Løkberg kontant.

- Men jeg er spent. Spent på hvor vi står sammenlignet med dem, fortsetter han.

Christian Eggen Rismark og Kristoffer Løkberg ladet opp til kamp med femmila på TV.

Avlyst

Svaret på hvordan nivået til Ranheim er, sammenlignet med de andre eliteserielagene, får ikke Løkberg på en stund ennå. Bare én time før kampstart avlyste dommeren kampen. Det ble ingen eliteseriedebut for Løkberg og resten av Ranheim. Årsaken: sikkerhet. Dommeren mente at banen ikke var god nok, og mente det var fare for helsen til spillerne. Ranheim har jobbet på spreng for å få banen klar, men dommeren mente det ikke var nok.

Ranheim-trener Svein Maalen satt på tribunen etter avlysningen.

- Alle hadde gledet seg til å spille denne kampen, og vi var godt forberedt. Vi var på vei ut på matta for å varme opp da beskjeden kom. Det var sterke følelser akkurat der og da. Mye skuffelse, selvsagt. Vi respekterer avgjørelsen, men er altså uenig, sier han.

Her har Løkberg nettopp fått beskjed om at kampen er avlyst. Han tusler av banen etter å ha fått beskjeden.

Hardtrening

Ranheim kjørte ei beintøff treningsøkt i stedet da det ikke ble kamp. Pisket fram av Løkberg, kjørte de sirkeltrening-intervall med sju minutter lange drag, med maksimal intensitet.

- Ta ut det siste. Klikk no! ropte Løken til de andre spillerne på slutten av det siste draget. Etterpå lå spillerne strødd utover gulvet.

Sivert Solli ga alt under treningen. Foto: Richard Sagen

Galgenhumor

Inne i garderoben sto et bord med appelsiner, druer og epler. Den som forsynte seg mest var Davy Wathne, ikledd Brann-trøye og duggete briller. Stemningen var preget av nokså godt humør, og en dose galgenhumor.

- Nå er det avspark om seks minutter gutta, spøkte Løkberg, da klokken nærmet seg 18.

Michael Karlsen (t.v.) og Kristoffer Løkberg spøkte i garderoben etter at avlysningen var et faktum.

Det var også liten tvil om at spillerne syntes avlysningen var kjipt.

- Vi har jo bygd opp en formtopp og toppet spenningsnivået fram til denne kampen. Nå må vi gjøre det om igjen om tre uker, sier Løkberg.

Spillerne hadde giret seg opp til kamp og syntes det var kjedelig at kampen ble avlyst.

Oppkjøring

Maalen slår fast at det ikke blir eliteseriestart for Ranheim før 2. april.

- I og med at også neste serierunde ble utsatt, får vi nå en ekstra oppkjøringsperiode. Jeg regner med at forbundet gir oss en ekstra treningsleir på Marbella, spøker han.

- Er du redd for at dette kan føre til at det slås hull på den mentale ballongen for spillerne dine?

- Det er et relevant spørsmål. Å tenke riktig blir jobben vår nå. Vi skal trene og justere planene for de neste ukene. Vi må også jobbe godt i garderoben. Det er en lang sesong, og vi må bare bygge opp på nytt. Vi får en ny start 2. april, sier han.

Trener Svein Maalen slår fast at laget får en ekstra oppkjøringsperiode før neste kamp.

Treningskamper

Treneren sier at de skal forberede seg godt i tiden frem mot seriekampen mot Stabæk.

- Vi har to kjempefine treningskamper mot Molde og Rosenborg om tre uker. Vi må kanskje prøve å få inn en kamp til. Jeg håper at de utsatte kampene kommer på et tidspunkt som er gunstig. Det er blant annet veldig mye tid om sommeren, når det er naturlig å spille kamper, men det er landskamp-pause, sier Maalen.

LES KOMMENTAR: Flaut? Ja. Pinlig? Ja. Riktig? Ja.

Midtbanekriger Løkberg håper også at det blir en treningskamp til.

- Nå blir det å øve seg i 3 uker til. Vi får håpe på en treningskamp mot Östersund, sier Løkberg.

Ranheim-spillerne forlot stadion etter treningsøkten. Søndag er det på'n igjen med enda en trening.

- Antiklimaks

Også søndag blir det trening for Ranheim-spillerne.

- Så vi kan ikke gjøre det vi har mest lyst til. Dette er et voldsomt antiklimaks, sier Maalen, som også trekker frem alle i klubben som har jobbet for at anlegget skulle bli klart til seriestart.

- Jeg føler aller mest for alle de som har lagt ned et enormt arbeid for å forberede arrangementet og stadion. Vi på stadion skal alltid klare å omstille oss, men det er mange som har jobbet livet av seg i løpet av de siste ukene. Til ingen nytte, sier han.