Polen — Russland 21-20

VM-grossisten Russland gikk ut av verdensmesterskapet i håndball til høylytte protester mot de norske kamplederne Kjersti Arntsen og Guro Røen.

— Oi, en soleklar dommerfeil og kanskje kampavgjørende, sier TV 2-ekspert Bent Svele til NTB.

Han så sluttminuttene fra kommentatorplass i Kolding.

SJOKK-EXIT: Russland-trener Jevgenij Trefilov må innse at laget hans er ute av VM. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Polen vant 21-20 onsdag. Arntsen og Røen ledet kampen godt helt til seks-sju sekunder før slutt. Da dømte de russisk frikast på det som «alle» mente var straffe.— Jeg mener at dette er en skandale. Det skulle vært straffekast. Det er synd at Russland ryker på noe som virker å være helt feilaktig, fastslår TV 2-ekspert Frode Scheie i TV 2s studiosending.

De norske dommerne fikk første vite at de skulle dømme kampen i morges:

Russiske tårer

Russlands trener Jevgenij Trefilov var svært frustrert over avgjørelsen. De russiske håndballjentene gråt da VM-exiten var et faktum. Russland var en av de virkelig store gullfavorittene i dette mesterskapet, og mange så på laget som en sannsynlig finalemotstander for Norge. Derfor var tirsdagens kvartfinale-nederlag svært oppsiktsvekkende.

Russland vant VM i 2001, 2005, 2007 og 2009 og var inntil onsdag eneste lag med bare seirer i dette VM. De slo blant annet Norge i åpningskampen.

Polen hadde de klart beste keeperne (Anna Wysokinska og Weronika Gawlik) og vant mye på det. Polen, som har dansk landslagstrener i Kim Rasmussen, er i VM-semifinale for annen gang på rad. (©NTB)

Hør den nye utgaven av vår sportspodcast: