Svenskenes langrennstalent Stina Nilsson hadde en god helg.

Ingen kunne gjøre noe med Therese Johaug, som gjorde som hun ville i de finske skogene og vant minitouren i Finland.

  • Hva tror du? Hvem vinner verdenscupen? Stem nederst i artikkelen!

Der Johaug var suveren vinner, var svenske Nilsson en like suveren nummer to. Hun ble andrekvinne i alle øvelsene denne helga, og dermed også i touren sammenlagt. Nå røper Nilsson at en andreplass også er det beste man kan håpe på i verdenscupen denne sesongen.

Fikk du med deg tabben alle snakker om?

— Ikke legge lista for høyt

— Stina kommer til å stå over en del løp. Det er ikke realistisk å tro at hun skal kunne vinne verdenscupen totalt, sier landslagssjef for de svenske kvinnene, Rikard Grip, ifølge Expressen.

Nilsson er etter åpningshelga 33 poeng bak Johaug i den totale verdenscupen.

Therese Johaug var utilnærmelig under verdenscupen i Kuusamo denne helga. Foto: AP Photo

— For Stinas del skal vi ikke legge lista for høyt i den totale verdenscupen. Planen vår er heller å fokusere på sprintverdenscupen. Det handler om å ha balanse i konkurransene og jobbe langsiktig, sier Grip, som sier til Expressen at han tror Charlotte Kalla vil være den svenske kvinnen som kommer høyest på listen til slutt.

Får ros fra Johaug

Stina Nilsson endte på en 12. plass i verdenscupen i fjor.

Therese Johaug virker enn så lenge utilnærmelig på alt annet enn sprintdistansen. Den norske jenta lar seg imponere i møtet med det svenske talentet.

— Det virker som hun har tatt et steg på lengre distanser. Hun er en løper for fremtiden, og kommer til å være med i mange, mange år. Hun er allerede på et veldig høyt nivå, sier Johaug ifølge den svenske avisen, og legger til at hun er glad for at spurtsterke Nilsson ikke var med helt inn på søndagens jaktstart.

Verdenscupen fortsetter på Lillehammer til helga.