- Dette er vår måte å bidra på. En enkelt yogatime på et studio koster gjerne 500-600 kroner, men her kan hvem som helst møte opp, og betale akkurat det de vil. Pengene går uavkortet til flyktningene som kommer i land på Lesvos i Hellas, sier Vanessa Vidal Thrane.

Penger til Lesvos

Tirsdag arrangerer de to yogainstruktørene Vanessa Vidal Thrane og Annika Ekström en yogaklasse i Trondheim sentrum. De har fått lånt et gratis studio, og håper på fullt hus.

- Ei venninne av meg reiser nedover til Lesvos på mandag. Hun har samlet inn en mengde klær og utstyr gjennom Facebookgruppen Dråper i havet Trondheim. Vårt bidrag er å sende pengene vi får inn, sier Thrane.

Veldedighetsyoga

Yoga- og treningsinstruktøren forteller at veldedighetsyoga er relativt nytt og ukjent i Trondheim, men at det er i ferd med å få fotfeste. Nylig ble det arrangert en lignende klasse hos kontorfellesskapet Digs, og ifølge Thrane vil det bli flere månedelige yogatimer fremover der inntektene går til flyktninger.

- Jeg skulle ønske at jeg var like modig som venninnen min som reiser nedover. Jeg og mange andre får i alle fall bidra på den måten vi kan. Dette blir en fin greie der alle kan komme, ta med barna hvis det er mest praktisk, sier Thrane.

Lei av klaging

Tidligere i sommer fortalte Thrane i Adressa at hun var lei av foreldre som klaget over at de ikke fikk tid til trening (PLUSS). Derfor arrangerte hun ei treningsgruppe som kombinerer høy puls og svette med familietid. Nå håper hun også at dette kan bli en positiv ting å bygge videre på.

Påmelding til yogatimen skjer på Facebook, og starter tirsdag klokken 10.00.