Det går frem av et brev Antidoping Norge sendte Sør-Trøndelag politidistrikt i begynnelsen av mai.

- Basert på sakens omfang og at treningsmiljøer ser ut til å være involvert, er vi opptatt av å kunne avklare eventuelle knytninger til norsk idrett, sier Anders Solheim til adressa.no.

Solheim er leder i Antidoping Norge. Dopingsaken Operasjon Gilde, som har utspring i Trondheim, er den største i sitt slag i Europa (se faktaboks).

Vil møte etterforskerne

Antidoping Norge er en selvstendig stiftelse som jobber for en dopingfri idrett. Stiftelsen skal sikre at kontroll- og påtalevirksomheten for dopingsaker avgjøres uavhengig av Norges Idrettsforbund.

I brevet skriver Solheim følgende til politiet i Sør-Trøndelag:

«Det er avgjørende for idrettens antidopingarbeid at utøvere, trenere og ledere som innfører og distribuerer dopingmidler også kan få en sanksjon i idretten»

Over 100 personer er siktet i Operasjon Gilde. Blant dem er en rekke personer som har tilknytning til treningssentre rundt om i Norge. Flere oppgir personlig trener som yrke. Det er i dag ikke pålagt for treningssentre å holde dopingtester for medlemmene sine.

Ifølge Solheim ba Antidoping Norge om et møte med politiet i Sør-Trøndelag.

- Vi ønsket er slikt møte for å drøfte nærmere hva som det eventuelt kan gis innsyn i, på hvilke tidspunkt og om det er generell informasjon som vi kunne dra nytte av i antidopingarbeidet, sier han.

Etterforskes fortsatt

Bjørn Are Kattem var etterforskningsleder fra oppstarten av Operasjon Gilde frem til sommeren 2012. Han er nå seksjonsleder for etterforskning i Sør-Trøndelag politidistrikt. Kattem er kjent med brevet fra Antidoping Norge.

Han viser til at Operasjon Gilde fortsatt er under etterforskning og at det derfor ikke er aktuelt med en eventuell informasjonsutveksling på det nåværende tidspunkt.

- Fra politiets side vil det ikke være aktuelt før den er ferdig etterforsket, sier han til adressa.no.

Kun en mann er dømt i Operasjon Gilde, så langt. Det er ventet flere rettssaker utover høsten. Saken har vært etterforsket siden senhøsten 2011.

SE BILDER: Kroppsbygger hadde dopingfabrikk i kjelleren

SE BILDER: Trykket hundretusenvis av piller i garasjen

Under finner du noen av de siste sakene om Operasjon Gilde: