Dette er en av trailerne som skapte problemer på E6. Foto: Håvard Haugseth Jensen

Rundt klokken 17.30 onsdag kveld ble politiet i Sør-Trøndelag varslet om kaotiske tilstander i Storlerbakken sør for Sandmoen i Trondheim. Der hadde minst to semitrailere problemer med å komme seg opp bakken. Hendelsen førte til lange køer.

Se hva Utrykningspolitiet sier om hendelsen i videovinduet over.

Ikke dårlig skodd

Ifølge operasjonsleder Wiktor Pedersen dreide det seg ikke om dårlig skodde kjøretøy.

- Semitraileren som har forårsaket dette hadde gode vinterdekk, men det er rett og slett fryktelig vanskelige kjøreforhold, sier Pedersen.

Det ble bekreftet av vår egen reporter på stedet som kunne melde om speilglatte veier. Føreren av semitraileren fikk pålegg om å legge på kjettinger på grunn av forholdene på stedet.

Kalte ut strøing

- Vegtrafikksentralen er varslet og minst tre brøytebiler er engasjert for å rette opp i forholdene der, opplyste Pedersen.

Da brøyte- og strøbilene hadde gjort sitt ble forholdene bedre. Klokken 18.50 meldte politiet på Twitter at trafikken kunne gå som normalt forbi stedet.

- Vi skulle gjerne sett at forebyggende vedlikehold ble iverksatt tidligere slik at veiene er fremkommelige. Når brøyting og strøing settes for sent i gang så blir det slik som dette, sier operasjonsleder Tor Mauseth.

Hadde omkjøring

I påvente av strøing og brøyting ble personbiler sendt om Heimdalsvegen. Store kjøretøy måtte vente nederst i bakken, mens trafikken i sørgående felt gikk uhindret.

Også på E6 i Soknedal meldes det om vanskelige kjøreforhold og flere semitrailere med problemer. Flere brøytebiler er kalt ut for å rette på forholdene.

Politiet er på stedet for å dirigere trafikken. Det er lange køer i nordgående retning. Foto: Håvard Haugseth Jensen