En kollisjon skapte fullstendig kaos på E6 Okstadbakken onsdag kveld. Følgene av kollisjonen mellom to personbiler ble enorme da trafikken begynte å stoppe opp.

Dette førte til at flere semitrailere måtte bremse opp. Dermed kom ikke disse seg noen vei, og politiet valgte til slutt å stenge hele Omkjøringsvegen i nordgående retning.

Klokken 00.25 melder operasjonsleder Tore Kyllo at den siste semitraileren er på vei opp Moholtlia. Klokken 01.00 står ingen kjøretøy fast, og veien er helt åpen for trafikk.

Torsdag morgen opplyser Trondheim Bydrift at de har hatt alle tilgjengelige brøytemannskaper ute. De vil utover dagen ha fokus på etterrydding.

Politiet dyttet biler

Spørsmålet er om det blir like kraftig snøfall som på onsdag, da Adressa.nos fotograf rapporterte om fullstendig kaos på Omkjøringsveien.

- To politibetjenter står her nå og skyver biler forbi ulykkesstedet. De bare rister på hodet, smiler og skyver biler, forteller vår reporter Håvard Haugseth Jensen.

- Det er helt håpløst, sier den ene av politibetjentene til vår reporter.

Nederst i Moholtlia måtte tre semitrailere legge om til kjetting.

- Dette er helt ekstremt, oppsummerer innsatsleder Anlaug Oseid.

Her kan du se intervju med henne, samt se mannen som valgte å krysse E6 på ski.

- Hold dere hjemme

Operasjonsleder Tor Mauseth oppfordret de som ikke absolutt måtte ut på veiene om å finne på noe hyggelig innendørs i stedet for å sette seg i bilen.

- Vi får inn stadig nye meldinger om utforkjøringer og små kollisjoner, og vi rekker ikke å loggføre alt. Både Naf, Viking, Falck, Mesta og vegvesenet er ute med det de har av biler, og alle er veldig opptatte. Det er begrenset hva vi rekker å gjøre, sa han til adressa.no.

Trafikken ble dirigert om Torbjørn Bratts veg. I rundkjøringen der var veien sperret av en buss i Dybdahls veg.

Svært glatte veier

Politiet har fått meldinger om flere trafikkuhell i hele distriktet, men ingen personer skal ha blitt skadd.

- Det snør rikelig, og vi har utfordringer med tanke på glatt føre. Temperaturen ligger rundt null grader, noe som gjør det ekstra glatt. Det sa trafikkoperatør Anita Berglund ved Vegtrafikksentralen.

De hadde hendene fulle med telefoner fra publikum, men lovte at de gjorde så godt de kunne.

Vær og føre i Trondheim og Sør-Trøndelag var onsdag kveld svært krevende. Tidligere onsdag sto flere trailere bom fast i Storlerbakken. Kort tid senere kjørte en bil utenfor ved Sandmoen. I begge disse tilfellene ble det rapportert om svært glatte veier.

Onsdag kveld er det også en trailervelt ved Krokstadøra i Snillfjord som skaper en del trafikale problemer.

For mye snø

- Vi har alt av beredskap og ekstraberedskap ute på veien, så vi håper at vi klarer å ta unna. Mesta er kalt ut for salting, brøyting og skraping. Problemet er at det er alt for mye snø til at vi klarer å ta unna fortløpende, sa trafikkoperatør Berglund.

- Rodene er lange, legger hun til.

Ved midnatt ble de siste semitrailerne berget opp Moholtlia. Foto: Joakim Slettebak Wangen
Store snømengder skapte store problemer i trøndelagstrafikken onsdag kveld. Foto: Håvard Haugseth Jensen
Tett snøfall skapte store problemer i trafikken. Foto: Håvard Haugseth Jensen