- Jeg vil anbefale folk å sjekke ut de nyere bandene, det synes jeg personlig er det mest spennende, sier Thomas Ryjord.

Få full oversikt over musikkprogrammet til Trondheim Calling i vårt interaktive kart øverst i saken.

Festivalsjefen i Trondheim Calling vil blant annet anbefale det trondheimsbaserte indiebandet Dear Esther som spiller sin første konsert under Trondheim Calling. Bandet, som kombinerer singer songwriter-låter med inspirasjon fra 60- og 70-tallets pop- og progrock, spiller to konserter i løpet av musikkhelga.

Ary, Sugarfoot, Marte Eberson, Monica Heldal, Frances Wave, Slutface, Ine Hoem og listen fortsetter. Programmet for Trondheim Calling er komplett, og det er det mest omfattende noensinne.

Spennende nykommere

- Videre vil jeg anbefale demo-bandene FOG (Frukt Og Grønt), Reggie Got Beats, Bokassa og Panda Panda, fortsetter Ryjord, som i løpet av de nærmeste tre dagene byr på nærmere 90 artister fordelt på 100 konserter på 14 ulike spillesteder.

LES PÅ PLUSS: «Trøndersk musikk har vært preget av motsetningen mellom det ekstremt folkelige og det veldig intellektuelle, men det skillet er i ferd med å vaskes litt ut. Folk kommer ikke lenger fra et definert miljø og har færre sperrer for samarbeid»

- Jeg har også lyst til å anbefale den tilreisende artisten Siv Jakobsen som spilte på Slottsfjell i sommer og som også skal spille på Bylarm, sier Ryjord som også nevne Tellef Raabe fra Ålesund når han først er i gang. Artisten spiller mørk 80-tallinspirert indiepop og gir ut sitt første album i mars.

Se hvilke 15 demoband som er plukket ut til bransjefestivalen her.

Svært godt billettsalg

Det er sjette gang Trondheim Calling arrangeres, og musikkbransjefestivalen og -konferansen er større enn noen gang.

- Trondheim Calling skal handle om ny, norsk musikk uavhengig av sjanger, hvem man er og hvor man kommer fra. For musikerne skal vi være en plass man kan utvikle det man driver med, vise fram musikken sin, knytte kontakter og forberede seg på den store verden. For publikum skal det være ei helg du husker i lang tid etterpå, sier Ryjord.

Festivalen har en kapasitet på 3000 publikummere per dag, et besøkstall festivalsjefen tror de kan nå.

- Forhåndsslaget har vært bedre enn noensinne og det er jo veldig fint, men det er fortsatt mulig å få tak i billetter for enkeltdager. Vi har også noen festivalpass igjen, sier Ryjord.

Trondheim Calling har også et konferanseprogram. I år er det Per Borten som skal åpne konferansedelen. Les mer om musikerens tanker om musikkbyen Trondheim her.

Hysj – den hemmelige klubben

Et av prosjektene Trondheim Calling har startet for at publikum skal huske musikk-helga, òg for å finne fram i mørke, er et prosjekt med arkitektstudenter i samarbeid med Blå Tråd. Gangfeltet mellom Brattøra og Solsiden skal lyssettes slik at publikum lettere vil finne fram mellom konsertscenene. Festivalsjefen tror også den hemmelige klubbscenen Hysj vil gi publikum noen minnerike øyeblikk.

En ny DJ-scene for 700 publikummere på hemmelig sted på Brattøra. Les mer om Trondheim Calling som inntar Brattøra her. (PLUSS)

- Jeg anbefaler folk å gå mellom de ulike konsertstedene for å sjekke ut band de ikke har hørt før, henge med venner og ta turen innom nattklubben Hysj. Get Dancy spiller på fredag og Seksuell spiller på lørdag, sier festivalsjefen som fortsatt ikke vil røpe akkurat hvor klubben befinner seg.

foto
Festivalsjef Thomas Ryjord i Trondheim Calling ser fram til ei helg med ny, norsk musikk på 14 scener. Foto: Mariann Dybdahl
foto
Reagge Got Beats spiller på Søstrene Karlsen fredag klokka 22.00 og Rockheim lørdag klokka 23.30. Foto: Henrik Fjørtoft
foto
Trondheimsartisten Ary spiller på Rockheim lørdag klokka 22.00. Foto: Mari Svenning, Adresseavisen
foto
FOG (Frukt Og Grønt) spiller Rockheim lørdag klokka 21.00 Foto: Leikny Kristine Havik Skjærseth
foto
Trondheimsbandet Catching Cooper spiller på Rockheim fredag klokka 21.00. Foto: Pressefoto
foto
Trondheimsbandet Bokassa spiller på Fru Lundgren torsdag klokka 22.00 og Brukbar/Blæst lørdag klokka 21.00. Foto: Vegard Enlid