Takk for en fantastisk festforestilling i Olavshallen. Trondheim kommune har all grunn til å være superstolte. Det ene nummeret etter det andre med intenst engasjerte og dyktige elever.

Bredden i kulturskoletilbudet er slående: Tenk å starte Svendsens Festival Polonaise med eget symfoniorkester med unge elever. Videre er det endeløst med imponerende innslag. Storkorps med Lord of the Rings, et velklingende digert kor, storband, et hav av små strykere med foreldre, imponerende 8-hendig piano, harpister, jazzlab og klassisk gitarensemble. Elever fra scenekunst og sirkus toppet det hele, samt et forrykende Fargespill-nummer. For ikke å snakke om rektor Vegar i trapes. Å gi alle publikummere en konvolutt med et lite kunstverk fra billedkunstelevene var en nydelig overraskelse.

Weche Waagen. Foto: Morten Antonsen / Adresseavisen

Til alle lærere som har sørget for at dette ble mulig: Vær stolte av det dere kan og gjør! Kunstfaglærere er spydspisser mot framtida; ganske enkelt fordi dere er nært koblet til spørsmålet om hvordan samfunnet vårt utvikler seg og hvordan det skal se ut i neste generasjon.

Til Kent Ranum: Du holdt en flott tale. Jeg savnet bare at du avsluttet med å fastslå overfor fullpakket sal, at kontingenten for kulturskolen ikke blir rørt i denne omgangen. Så kunne familiene til alle som begeistret oss ha råd til å la ungene fortsette med sine meningsfylte aktiviteter.

Jeg sitter igjen med opplevelsen av et samspillende og sterkt menneskelig fellesskap på scene og i kulisser, som gjør forestillingen ekstra sterk. Ingen uttrykker det bedre enn Tage Danielsson:

En droppe droppad i livsens älv,

har ingen kraft att flyte själv.

Det ställs et krav på varenda droppe:

hjälp att halda dom andra oppe.

Hva mener du? Send inn din tekst til debatt@adresseavisen.no eller delta i debatten i kommentarfeltet nederst – og husk fullt navn!