I over en måned har jeg daglig besøkt sykehuset i timevis, hvor et nært familiemedlem ligger med alvorlig sykdom og har hatt flere komplikasjoner på veien. Vi er heldige som har dette fantastiske sykehuset. Det er litt av et apparat.

Det er også artig å følge med på det nye datasystemet Helseplattformen. Ansatte går med små bærbare telefoner (skjønner at det i bunn og grunn er en Iphone, men tilpasset formålet) og skanner raskt pasient, medisiner og så videre, og skriver notater umiddelbart. De unge pleierne skryter av systemet og sier hverdagen har blitt mer effektiv, og de har fått mer tid til overs som de bruker på pasientene.

Da de begynte ved sykehuset, var de overrasket over masse arbeid på papir, og i tillegg betjente de fire forskjellige datasystemer for forskjellige formål. Når jeg litt forundret spør om alt som skrives og høres om Helseplattformen, har jeg fått svar som «ingen har spurt om vår mening». Jeg sender en varm tanke til St. Olavs hospital. Jeg håper dere lykkes med prosjektet, og bruk de yngre som læremestere for de eldre ansatte.

Hva mener du? Slik skriver du for Adresseavisen Midtnorsk debatt!