I Adressa kan man lese Sara Shafighi sitt svar til innlegget mitt om at kommunen mangler sensorer til eksamen. Svaret er en slags kombinasjon av en tirade om at jeg bare er opptatt av min egen lønn, og angrep på Høyre. Jeg kan forsikre deg, Sara, at dersom lønn var det som var viktig for meg, så ville jeg ikke ha vært lærer. Poenget som du ignorerte var nyheten om at vi manglet 70 prosent av sensorene vi trenger.

På markeringen som det refereres til, kunne alle som var der høre hva du sa. Når du da skriver «Ramo vet i likhet med oss i Ap at det ikke er politikernes jobb å blande seg inn i lønnsforhandlinger», så er det det du sa til de fremmøtte på Trondheim torg det nærmeste man kommer å fortelle eventyr. Senere i innlegget lister du opp hvordan dere har prioritert i nettopp lønnsoppgjørene. Dette er logisk inkonsekvent.

Styringssignalene som kommunene sender til KS i forkant av, ikke under, lønnsoppgjørene er styrende for hvilken posisjon arbeidsgiversiden tar. Kommunen, ikke regjeringen, er lærernes arbeidsgiver. Det å skylde på Solberg for manglende prioritering blir som å skylde på Støre for dårlig brøyting på Bratsberg.

Poenget med innlegget mitt var å vise hvorfor man nært fristen manglet 70 prosent av sensorene man trengte for å gjennomføre eksamen. Det er et arbeidsgiveransvar, og et politisk ansvar. Dette ansvaret tar du ikke på alvor. Du svarer ikke engang på utfordringen. Men kommer med angrep uten rot i virkeligheten.

Som norsklærer vet jeg hvor viktig det er å lese eventyr for barn. Med ditt innlegg viser du hvordan AP tenker å drive valgkampen i Trondheim. Med Sara Shafighi og Emil Raaen som en slags omreisende Asbjørnsen og Moe som forteller eventyr om politiske motstandere og egne prioriteringer. Det å lese innlegget ditt høyt for små barn derimot vil jeg fraråde. Det kan jo hende noen tror på innholdet. Selv vil jeg anbefale eventyret God dag mann, økseskaft. En fortelling som gir et godt bilde på hvordan du svarer på problemstillingen om gjennomføring av eksamen.

Politikerne har sine valgkampsaker – men hva er din? Send inn din tekst til debatt@adresseavisen.no.

Bli med i Midtnorsk debatt sin Facebook-gruppe