1. Dra på hyttetur i Bymarka. Rønningen, Grønlia, Elgsethytta og Skistua har åpent for servering hver dag, mens Estenstadhytta har åpent tirsdag, onsdag, lørdag og søndag. Varm kakao og solskinnsboller blir aldri feil!

2. Ta toget. Trønderbanen suser mellom Melhus og Steinkjer, og har avgang hver time. Dra på oppdagelsesreise til et sted du ikke har vært før, finn en kafé, spis noe godt og ta toget tilbake.

Her kan du lese noen betraktninger fra et vindu på Trønderbanen

3. Spark fotball. Du finner en kunstgressbane i hver en bydel i Trondheim, og som oftest er de ledige på dagtid. Inviter venner til kamp.

4. Dra til Rypetoppen adventurepark i Meråker. Her finner du ulike klatreløyper i trærne, zip-line hvor du kan suse over vannet og griller hvor du kan grille medbragt pølse. Åpent hver dag i høstferien. Parken ligger nær Storlien, ti mil fra Trondheim.

5. Gå på kino. Har du ikke sett filmen om Knutsen og Ludvigsen, er det en god anledning i høstferien. Trondheim kino har åpent hver dag, det samme har nye Kimen kino i Stjørdal. Også Melhus kino har dagkino et par dager i høstferien. Trenger du et billigere alternativ, lei en film, lag popcorn selv og slå av lysene i stua.

6. Dra til et basseng. Pirbadet har åpent hver dag, Husebybadet har stengt helgen 3. og 4. oktober, men har deretter åpent hver dag.

7. Bak noe godt. Hva er vel bedre enn ferske kanelboller og velduftende pizzasnurrer. Eller kanskje naboen har epler i trærne? De kan sikkert brukes til en eplekake.

8. Dra på biblioteket. Lån en fin bok, ta den med hjem, krøll deg opp i sofaen og les.

9. Dra på topptur. Last opp app'en Ut.no, der kan du finne en rekke forslag til turer, enten du vil til topps eller søker mindre turutfordringer i nærområdet. Geitfjellet og Storheia i Bymarka og Månen i Estenstadmarka er fine topper. Pakk sekken med god niste, og du skal se at dagen blir fin.

Her kan du lese om da 200 kravlet og klatret på geiteryggen

10. Dra på sykkeltur. Test ut noen av Trondheims røde sykkelveier. Strandpromenaden langs Nordre avlastningsvei mellom Ila og Brattøra kan også anbefales! Skuespiller Mads Bones er en av dem som er fornøyd etter å ha syklet over Skansenløpet.

Har du fiskestang i sekken, kan du også slenge ut snøret og teste fiskelykken.

foto
Rønningen har åpent for servering hver dag i høstferien. Foto: Jonny Remmereit
foto
Det går alltid et tog langs Trønderbanen. Foto: LARS GISNÅS
foto
Kino og popcorn er alltid en suksess. Foto: VEGARD EGGEN, Adresseavisen
foto
Pirbadet kan alltid friste med gode badetemperaturer. Foto: Morten Antonsen
foto
Noen kilometer til fots, og du belønnes med en vakker utsikt fra toppet av Geitfjellet. Foto: Rune Petter Ness
foto
Det er fint å sykle helt nede i sjøkanten langs Nordre avlastningsvei. Foto: TERJE SVAAN