- Vi holder på med forberedelsene til konserten nå. Artistene kommer klokka 15, og vi er spent om vi får gjort noen lydprøver da, sier Joar Hauknes som er en av arrangørene.

Strømmen er nemlig borte Roan i flere timer søndag på grunn av en planlagt strømstans fra Trønderenergis side. Forhåpentligvis er den tilbake i tid for generalprøven, slik at konsertens hovedattraksjoner Maria Arredondo og Torstein Sødal får testet kirkerommet.

Flere hundre er isolerte

Men strømmen er ikke den eneste humpen i veien for julekonserten.

Fylkesvei 14 ved Måvika, på strekningen Nordskjørin - Reppkleiv, ble tirsdag stengt på grunn av steinskred. Det har ført til at den sørlige delen av Roan kommune er veiløs, og de som har tenkt seg på konsert derfra er avhengig av å bli fraktet med båt.

- De er helt isolerte og avhengige av båt. Vi har satt opp ei ekstra båtrute til konserten slik at alle som vil får mulighet til å komme, sier Hauknes.

Søndag kveld klokken 18 vil det gå to båter fra Hongsand til Roan sentrum, og båtene returnerer fra sentrum klokken 21.

Fosna-Folket omtalte saken først.

- Folk er fortvilet

Siden tirsdag har fisker Odd Inge Vikan stilt båten sin til disposisjon og drevet en slags fergevirksomhet.

- Det er en nødsituasjon, og vi stiller opp og hjelper til der det trengs, sier Vikan.

Siden tirsdag har han tatt mange turer med fiskerbåten sin mellom Hongsand og Roan.

- Folk er fortvilet. Bilene må stå igjen på den ene siden, og det er vanskelig å komme seg videre. Det går ikke buss hvert tiende minutt her, så det er klart folk blir opprådd, sier han.

Vikan har plass til 12 personer i båten, og det er mest arbeidsfolk og skolebarn han har fraktet fram og tilbake over sjøen.

- Vi gjør dette på dugnad mens det blir en oppklaring rundt fremdriften på arbeidet med veiene, sier han.

Det er usikkert når fylkesvei 14 blir åpen for ferdsel igjen. Vikan vet bare at det blir nye turer mandag morgen for å få både store og små på jobb og skole.

Følg Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter.