Fullt hus for Moser

Folk vil gjerne vite hva som skjer i hjernen når vi husker og glemmer. 300 gratisbilletter til foredrag forsvant på en og en halv time.

Saken oppdateres.

Edvard Moser skal holde foredrag i Litteraturhuset 5. desember. Tittelen på foredraget er «Hva skjer i hjernen når vi husker og glemmer?»

Moser skal fortelle om hvordan hukommelse lagres i hjernen, hvilke deler av hjernen som er involvert og hvordan samarbeid mellom nerveceller kan føre til at minner lagres i dedikerte cellegrupper. Dette vil folk gjerne vite mer om, og torsdag var det kamp om billettene etter at de 300 gratisbillettene ble lagt ut. 90 minutter etterpå var alle tatt.

LES OGSÅ: Lykkelig over å bidra til Mosers forskning

Gikk veldig fort

- Det gikk veldig fort, sier Trond Åm i Litteraturhuset. Han forteller at det er første gangen billettene deres blir revet bort så kjapt. Han la merke til at folk begynte å spørre etter ledige billetter med en gang etter at det var fullt.

- Det er en enorm interesse for foredraget til Moser. Vi kunne sikkert fylt et tredobbelt så stort lokale.

- Kan det bli snakk om å flytte arrangementet?

- Det er utfordrende å flytte arrangementet siden vi da måtte betale for å leie lokale, og det har vi ikke penger til, sier han.

- Hva er det som fenger med Edvard Moser?

- Han er nobelprisvinner og sammen med May-Britt Moser er han vitenskapens superstjerne i Trondheim. I tillegg forsker han innenfor et spennende tema.

LES OGSÅ: Ønsker et senter for hjernesykdommer

Gratis er viktig

Arrangementet er gratis, det skjer på Kulturtorget, og nobelprisvinner Edvard Moser tar ingenting for å snakke om forskningen sin.

Gratisbillettene er rett og slett en måte å ordne køen på når det er adgangsbegrensing til et arrangement.

- Det er et viktig prinsipp at kunnskapsformidling skal være gratis, sier Åm.

LES OGSÅ: - Litteraturhus her er den beste ideen jeg har hørt om på lenge


Likevel håp

Litteraturhuset skriver på sin facebookside at det er håp likevel. De ber folk om å møte opp i døra fordi det erfaringsmessig er noen som ikke dukker opp.

Noe kan tyde på at temaet er særlig interessant for litteraturhusets gjester. På Facebook etterlyser Litteraturhuset eieren av et par gjenglemte briller etter konserten med Jan Erik Vold tidligere i uka.

LES OGSÅ: Leter etter årsakene til at hjernecellene dør

Litteraturhus 

Litteraturhus 

På forsiden nå