Fiskekompisene hadde lagt seg, men Bjørn Lippert hadde ikke lyst å gi seg. I 3-tiden natt til søndag rodde han ut på Nidelva ved Leirfossen for å ta noen ekstra kast med laksestanga. Det ble full klaff:

- Jeg kjente et hardt, men rolig, hugg på kroken. Laksen gjorde så to-tre rykk og kom inn mot båten. Allerede da skjønte jeg hadde fått en sværing på kroken, sier Lippert til Adresseavisen.

Helt euforisk

Adresseavisen prater med fiskeren mandag kveld. Det er da godt over ett døgn siden fangsten, men svensken er fortsatt helt euforisk. Og dét kan man godt forstå når man hører om rammene rundt:

- Det var en helt fantastisk fin dag, det var sol, godt og varmt og Trondheim viste seg fra sin beste side.

Laksefisket startet 1.juni, og Adresseavisen var med da startskuddet gikk for laksefisket i Gaula.

Flere runder på elva

Tilbake til laksen:

- Jeg ble ganske nervøs, og laksen fortsatte å kjempe. Den tok både meg og båten på flere runder ute på elva. Da den begynte å svømme ned mot fossen skjønte jeg at jeg kom til å få trøbbel, forteller Lippert.

Etter hvert snudde laksen og gikk oppstrøms igjen. Samtidig hadde Lippert fått varslet en av kompisene som kom stormende til for å hjelpe. Da hadde imidlertid den heldige fiskeren fått kontroll på ruggen og var i ferd med å ro mot land. Der hoppet han ut i elva og fikk løftet storlaksen på land. Den sprellet seg tilbake i vannet, men måtte til slutt gi etter for svenske hender.

Hender som mandag kveld har gangsperr etter kampen.

Se vår TV-serie om artsfiske i Trondheimsfjorden.

Knuste personlig rekord

- Laksen var 18 kilo og 117 centimeter og var en skikkelig muskuløs. Det er ny rekord for meg, min forrige rekord var på 10,2 kilo, sier Lippert.

Fisketuren var for øvrig Lipperts første, og foreløpig siste, tur i Nidelva. Han har nemlig ikke fiskekort til flere turer.

- Jeg fikk noen tips og triks, og hadde nok også skikkelig flaks, sier han.

Laksen ble tatt på sluk i vald 1, Leirfosshølen, og er ifølge TOFAs fangstoversikt den største laksen som er tatt i Nidelva denne sesongen. På andreplass finner vi en laks tatt med wobbler den 8. juni. Den var på 11 kilo.

Trondheim og omland fiskeadministrasjon (TOFA) kommenterer på Facebook at Lippert med dette har satt en god standard for resten av sesongen. Den Trondheims-bosatte fiskeren har god tro på at dette kan bli årets største.

- Jeg har på en måte lagt lista, og man må nok jobbe litt for å få noe større, sier Lippert.

Laksen blir nå levert inn til røyking, og Lippert har allerede lovet sine tre fiskekompiser at de skal få sin del av fangsten. 18 kilo laks blir nemlig litt for mye for én person. En av de andre fiskekompisene fikk imidlertid en laks på ti kilo, så man kan si at helga ga full klaff.

foto
18 kilo og 117 cm var ny personlig rekord for Bjørn Lippert. Foto: Privat