- Jeg var mest opptatt av å profilere meg selv

Yngve Brox forteller om hvordan han plutselig ble partiets frontfigur, om den vakre kvinnen som fortryllet ham inn i politikken, om kjærligheten til kona Maria og hvordan han har vokst som leder.

Snart jul Barna Jacob (13) og Helene (10) synes det er greit at pappa Yngve Brox går ut av politikken. – Det er fint at han er mer hjemme med oss, men det er dumt at han ikke skal være i avisa mer, sier Jacob. – Ja, det er stas, der er pappaen vår i avisa, sier Helene hvorpå Jacob forsikrer: – Ikke at vi går rundt og skryter av det, altså.  Foto: Kim Nygård

Bystyresalen torsdag 15. desember: Aps Geir Waage har fått æren av å lede årets siste bystyremøte i Trondheim. En politisk følgesvenn på andre siden, sitter på fremste benk og venter. Waage tar ordet: