KOLDING: Storskytteren Bulatovic på 1,86 er vanskelig å stoppe – forsvarsspilleren Lazovic stopper alle. Og det med alle midler.

I fjor røk EM-semifinalen for Lazovic etter at hun taklet svenske Linnea Torsteinsson med strake armer i ansiktet. Dommerne ga henne direkte rødt kort. I tillegg vurderte EHF taklingen til å ha vært til fare for motspilleren og ga henne 2000 euro (18.000 kroner) i bot i tillegg.

Ingen ble overrasket over at det røde kortet og boten rammen nettopp Lazovic. I internasjonal håndball har hun bare hatt tilnavnet «sjefsgrisen».

Lazovic har lært?

Det er mulig at fjorårets hendelse var det som skulle til for å få Montengro og Lazkovic til å legge om stilen. Så langt i VM har Buducnost-spilleren bare hatt fire tominuttere.

— I dette mesterskapet har hun styrt seg litt. Det kan også være fint for Montenegro. Jeg husket at hun i en kamp forsvant fra banen etter 22 minutter med tre tominuttere (gir rødt kort), forteller Larvik-trener Tor Odvar Moen, som har hatt utallige kamper mot den fryktede forsvarsspilleren opp gjennom årene.

— Vi møtte henne allerede da hun var 18-19 år. Også den gang var hun røff i spillestilen, og vi gikk spesielt mot henne for å få henne ut av banen, sier Moen.

- Er hun blitt helt tam?

— Nei. Hun er fortsatt tøff, og jeg liker ikke måten hun løfter benet på. Når hun får en spiller inn i kroppen som er på vei til venstre for henne, løfter hun benet halvveis. Det er på grensen, selv om det er noe av det snilleste hun gjør.

Bulatovic må stoppes

Katarina Bulatovic er dronningen på det montengrinske laget. Selv om Jovanka Radicevic har scoret flere, 43, er Bulatovic en nøkkelspiller, med sine 38 mål og en uttellingsprosent på 68. — Det laget som har den beste keeperen og det beste forsvaret vinner. Vi har spilt bra hittil, men kan spille enda bedre, sier Bulatovic til Aftenposten.

— Like bra som i 2012?

— Det vil vise seg, svarer høyrebacken, som ikke synes Montenegro spiller stygt, bare hardt. Hun er godt kjent av Larvik-jentene på landslaget.

— Vi møtte henne i Champions League-finalen. Vi manglet den siste halvmeteren eller meteren på å stoppe henne. Men det er lettere å ta henne når (Dragana) Cvijic ikke står på linjen, sier Moen.

Mens Bulatovic spiller både for Montenegro og Buducnost, er Cvijic serber - men takket nei til VM på grunn av uoverensstemmelser med treneren. Det var for øvrig spilleren som ble berømt i Norge da TV 2-kommentator Harald Bredeli sa at hun ikke hadde stått over et eneste måltid.

Har tro på Norge

Larvik-trener Moen har foreløpig fulgt VM hjemmefra og er godt fornøyd med Norge.

— Jeg tror det er mulig å ta det helt hjem. Det er viktig at vi gjør det vi har gjort i de to siste kampene mot Russland: ha hurtighet med ball. Da vil ikke Montenegro greie å henge med. Men når alle bakspillerne skal holde litt lenge på ballen, så mister vi farten og det blir stakkato.

- Blir kampen stygg?

— Jeg synes ikke Montenegro ha spilt så tøft som Buducnost gjorde mot oss i Champions League-finalen i Budapest. Dommerne har vært flinke til å slå ned på det stygge spillet, som strake armer, hender i ansiktet og dytting i siden. Men Montenegro kommer til å spille med alle midler, sier Tor Odvar Moen.

Men Lazkovic har kanskje ikke råd til flere bøter på 2000 euro?

Hør siste episode av podcasten Aftenpodden Sport: