– Sitter du i landskap eller har du eget kontor?

– Jeg kom til Husfliden for snart fire år siden, og her fikk jeg kontor. Jeg kom fra åpent landskap i Ikea, så for meg var det uvant. Men det går helt greit, og kontoret brukes også til møterom og selv er jeg også ofte i butikken eller på systua.

– Hvordan kommer du deg på jobb?

– Jeg tar bussen, fra Skovgård til Midtbyen. Det fungerer helt strålende.

– Hvordan vil de du jobber sammen med si du er som leder?

– Det er jo et forferdelig vanskelig spørsmål, men jeg håper de vil si at jeg er åpen, ærlig og mottagelig for tilbakemeldinger. Det er i alle fall egenskaper som betyr mye for meg selv, så da håper jeg det er det jeg formidler.

– Drar du på fest sammen med dine ansatte?

– Ja, når det fest i Husflidens regi så er jeg selvsagt med, om det er sommerfest, julebord eller et annet arrangement. Jeg synes det er hyggelig å delta og det er viktig å innimellom møtes på en annen arena enn bare på jobb.

– Er du også med på nachspielene?

– Nei, der er jeg ikke med, men så har heller ikke Husfliden den typen fester hvor det er aktuelt. Når det er sagt; hadde vi hatt det så hadde jeg uansett holdt meg unna.

– Hva er den vanskeligste sjefsavgjørelsen du har tatt?

– Det er jo aldri lett å være den som må ta de upopulære avgjørelsene, men det er en del av jobben. Forhåpenligligvis har avgjørelsene en hensikt, og så lenge det er til det beste for bedriften på sikt så har jeg ingen problemer med å ta tøffe valg. Men det er klart at særlig personalsaker er vanskelig.

– Hvordan inspirerer du dine ansatte?

– Jeg tror det handler mye om de små tingene i hverdagene, som å feire litt, kjøpe en blomst, kjøpe frukt og kjeks i hektiske tiden for å holde blodsukkeret oppe og huske bursdager. Det skal gjerne så lite til for å få folk til å trives litt ekstra. Jeg er også opptatt av at alle ansatte er involvert i både de store og små tingene som skjer her, det vet jeg i alle fall motiverer meg.

– Er du omgangsvenn med noen av dem du er sjef for?

Nei. Jeg prøver å ikke blande rollene for mye, jeg tror ikke det er sunt å være venninne med en ansatt. Det kan bli vanskelig å forholde seg profesjonelt.

– Er du også familiens sjef?

– Nei, der er vi to sjefer.

– Hva er ditt beste resultat i Birken?

– Der har jeg aldri deltatt og det skal jeg heller ikke. Jeg liker å gå på ski, det er ikke det, men jeg er ikke et konkurransemenneske. Jeg kan vel ikke si at jeg trener så mye heller, jeg går på ski og på føttene i fjellet, men det er mer friluftsliv enn systematisk trening.

– Skal du være sjef resten av yrkeslivet?

– Nei, det vet jeg ikke. Å være sjef er ikke den store drivkraften, men blir jeg værende her så blir jeg vel sjefen. Skifter jeg beite så er det ikke like sikkert. Det viktigste for meg er å ha en jobb jeg trives med og hvor jeg kan bidra med å se potensialet og få ting til å fungere. Det er det som driver meg, ikke sjeftittelen.