- Boligen din er sannsynligvis verdt mer enn du tror

Produsert av Adresseavisen Brand Studio for Heimdal Eiendomsmegling

Facial expression, Product, Mammal

Boligmarkedet har gått over all forventing det siste året, og tar du en verdivurdering på din bolig i dag kan du få deg en hyggelig overraskelse. Har du tanker om å selge bolig kan det lønne seg å starte prosessen nå.

Mange ser kanskje på året 2020 som et år fylt av usikkerhet– men boligmarkedet har ikke latt seg påvirke av den grunn. Snarere tvert imot.

- Boligmarkedet i 2020 var bedre enn det har vært på mange år. Vi må tilbake til 2016 for å finne en lignende utvikling, sier Petter Bang Møllersen, eiendomsmegler og avdelingsleder for nybygg i Heimdal Eiendomsmegling.

Han forteller at prisene har hatt en utrolig utvikling gjennom det spesielle året.

- Prisene på en leilighet har steget med ti prosent gjennom 2020. En gjennomsnittlig leilighet i Trondheim har økt i verdi med 300.000 kroner, fra 3.000.000 til 3.300.000, forteller Bang Møllersen.

Lurer du på hva din bolig er verdt? Her får du en gratis verdivurdering!

Petter Bang Møllersen, avdelingsleder for nybygg i Heimdal Eiendomsmegling.

Positiv boligoverraskelse

Bang Møllersen og kollega Thomas Løbakk tror mange boligeiere kan få seg en positiv overraskelse hvis de tar en verdivurdering i dag.

- Det er ikke alle som har fått med seg hvor bra boligmarkedet har utviklet seg det siste året. Mange boligeiere kan få seg en skikkelig positiv overraskelse når de tar en verdivurdering. Boligen din er sannsynligvis verdt mer enn du tror, sier meglerne.

Og starten på 2021 indikerer på at den gode trenden kommer til å fortsette.

- Vi fikk en pangstart på det nye året. I løpet av den første uka hadde vi mange gode budrunder og 50 prosent av boligene ble solgt over prisantydning. Snittet for fjoråret var 34 prosent, så det er en godindikasjon på at utviklingen ikke stopper – selv om det er litt tidlig å spå utviklingen for hele året allerede etter én måned, sier Bang Møllersen.

De mener at dersom du vurderer å selge boligen din, er det ingen grunn til å utsette prosessen.

- Ingen vet hva morgendagen bringer. Akkurat nå er det få boliger ute på markedet, høy etterspørsel og like høy betalingsvilje. Det er med andre ord lurt å starte boligsalgsprosessen så tidlig som mulig, sier Løbakk.

Heimdal Eiendomsmegling tilbyr salgsgaranti. Det betyr at hvis du ikke får solgt boligen, så får du heller ingen regning i postkassen. Her kan du lese mer om det!

Nye boliger

Løbakk er enig med Bang Møllersen og begge tror at boligmarkedet i Trondheim kommer til å fortsette med den positive utviklingen.

- I en by som Trondheim, så kommer den behovsrettede flyttingen til å være til stede. Enten om det er snakk om en endring i familiesituasjonen eller andre hendelser – så trenger folk tak over hodet og det kommer alltid til å være etterspørsel etter boliger, mener Løbakk.

Og som nevnt er det tilbudet lavt akkurat nå på starten av året. Bang Møllersen forteller at i starten av februar lå det bare 350 bruktboliger ute på FINN.no. I et normalår ligger det vanligvis mellom 600 og 700 boliger ute i denne perioden.

Historisk sett selges det flere bruktboliger første halvår enn andre halvår. Dette tror Bang Møllersen blir fasiten også i år. Markedet får vanligvis gradvis tilførsel av nye objekter for hver måned som går mot sommeren. Han mener et godt råd å gi slik som markedet er akkurat nå er å komme i gang med salgsprosessen så snart som mulig, dersom man vet at man skal selge boligen sin i løpet av året.

- Da vil man være i posisjon til å få godt betalt for boligen sin i et marked med lite tilbud.

Det er ikke så mange bruktboliger ute som normalt, men på nybygg er det mange spennende prosjekter å titte nærmere på.

- For interessenter som vil ha et virkelig godt kjøp, kan det lønne seg å se på nybyggprosjekter. Akkurat nå er det lettere å finne boliger der enn det er på bruktmarkedet, sier Løbakk.

Vil du flytte rett inn i en moderne bolig? Her kan du se mange spennende nybygg!

Ta kontakt

Hvis du kjøper en nybolig og har overtakelse om seks til tolv måneder, så er det ingen hindring for deg å starte salgsprosessen på din nåværende bolig allerede nå.

- Det er jo du som selger som bestemmer vilkårene for overtakelsen. I og med at det er lite boliger ute på markedet er ofte kjøperne også tilbøyelig til å vente en god stund. Mange som kjøper setter også pris på å ha god tid, spesielt hvis de også skal selge bolig, sier Løbakk.

Til tross for at det ikke er så mange boliger ute på markedet akkurat nå, betyr det ikke at din drømmebolig ikke er tilgjengelig.

-  Selv om den ikke ligger ute, betyr det ikke at den er på markedet. Ta kontakt med oss, så kan vi tipse deg om boliger som kommer for salg, gi deg gode råd og sørge for et trygt og godt salg av din nåværende bolig, sier Bang Møllersen og Løbakk.

Hos Heimdal Eiendomsmegling er det viktig at du føler deg trygg under salgsprosessen. Derfor tilbyr de salgsgaranti – noe som fører til at du ikke har noen utgifter dersom boligen ikke blir solgt. Her kan du lese mer om det!

Er du nysgjerrig på hvor mye verdien på din bolig har økt det siste året? Her kan du få en gratis verdivurdering!

Thomas Løbakk og Petter Bang Møllersen i Heimdal Eiendomsmegling gir deg gode råd, slik at du kan føle deg helt trygg når du skal selge bolig.

Om artiklene fra Brand Studio

Innholdet i denne artikkelen er ikke skrevet av redaksjonen, men av Adresseavisen Brand Studio, en del av mediehusets annonseavdeling. Vi er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser er utydelig, gi oss gjerne beskjed på e-post.

Synes du denne type artikler ser spennende ut?
Ta kontakt så hjelper vi deg gjerne.

© Copyright Adresseavisen Brand Studio

Font
Logo, Font, Text
Facial expression, Product, Mammal