I bygget som ligger ved Bakke bru skal de tre restaurantene ha uteservering mot Nidelva. Nærmest brua åpner eierne av Sushi Bar og Big Horn restauranten Cowsea Restobar sammen med Hege Karlsen, som er daglig leder og medeier.

Driftssjef Martin Stokkan i Sushi Bar og Cowsea forteller at de kombinerer sushi og burger.

- Det går et hint av Sør-Amerika gjennom menyen, men sushi og amerikansk burger er hovedvekten. Vi er litt inspirert fra latinamerika og vil ha ceviche, søramerikansk burger og cocktailer i baren, sier Stokkan, og legger til at de vil ha mye annet på menyen også.

- Vi kommer til å lage sushien med en annen vri enn på Sushi Bar. Det skal være en stor bar med masse cocktails, og vi vil ha åpent utover natten i helgene, sier Stokkan.

Sol fra morgen til kveld

Restauranten får 150 plasser inne og 120 ute.

- Vi får den største restauranten og uteserveringen, med sol fra morgenen og i alle fall til ti om kvelden, sier Stokkan.

Han er spent på konkurransen om kundene på Nedre Elvehavn.

- Det blir veldig spennende med masse konkurranse, og det gjør at vi blir gira og må holde et høyt nivå, sier Stokkan.

Ikke take away

Han frykter ikke å stjele for mange kunder fra Sushi Bar på Solsiden.

- Vi skal ikke ha take away på den nye restauranten. Men det blir sterk konkurranse, og vi kommer helt sikkert til å ta gjester fra oss selv, sier Stokkan.

LES på pluss: Ta med hjem-sushi gir salgsvekst

25-årsgrense

I midten av Adressahuset skal Barmuda-eier Jan-Tore Fladvad åpne restauranten Fire Fine.

- Lenestolene blir på uteserveringen, sier Fladvad, og viser til Hans Rotmos sang «Fire fine lænestola», hvor beliggenheten til Adressahuset omtales som «beste tomta i byen».

Med seg på eiersiden har han eiendomsinvestoren Pål Forsnes fra Kristiansund.

- Det blir 25-årsgrense i døra. Vi ønsker å lage en plass for dem som er hakket eldre enn snittet på Barmuda. Vi mener Trondheim mangler en plass for voksne som vil gjøre annet enn å sitte rundt et bord. Det blir dansegulv, dj og scene, hvor det kan være standup eller band, sier Fladvad.

Bakt potet

Restauranten har ikke eget kjøkken.

- Vi samarbeider med Rørosmat om et konsept med bakt potet, for eksempel med varmrøkt reinsdyrhjerte, rørosrømme og tyttebær. Det skal være en bar, men folk skal få nattmat, sier Fladvad.

Fire Fine skal samarbeide med cateringselskaper ved arrangementer i lokalene. På dagtid skal Fire Fine være kafé. Uteserveringen får rundt 100 plasser.

LES PÅ PLUSS: Ølrom, håndburgere og Nintendo

Karlsen og Åm

Den tredje restauranten i Adressahuset er det Nina Karlsen og Trond Åm som åpner, sammen med en tredje person.

- Det blir et helt nytt konsept, har Nina Karlsen tidligere sagt til Adresseavisen.

Karlsen og Åm driver også Kalas & Canasta sammen. Nina Karlsen er søsteren til Hege Karlsen, som er daglig leder på Cowsea. De startet i sin tid Søstrene Karlsen på Solsiden sammen.

Kaffebar

I tillegg til de tre restaurantene skal det åpne en kaffebar i Adressahuset. Daglig leder Roger Eriksen i utbyggeren Prora vil foreløpig ikke si hvem som skal drive den, fordi kontrakten ikke er skrevet under.

Foruten Adresseavisen og eieren Polaris Media, blir Prora, Bjerkan Stav Advokatfirma og Norway Royal Salmon leietagere i bygget. Eriksen forteller at ti prosent av arealet fortsatt er ledig, men han er ikke bekymret for tomme lokaler.

- Når bygget står ferdig ser folk bedre hva de får, sier Eriksen.

Adresseavisen og de andre kontorleietakerne skal etter planen flytte inn i løpet av juni.