- Vi er i ekstase, det var fantastisk, sier Eva Eide, leder i Damekoret Hedda.

- Det gikk over all forventning, en nydelig opplevelse! jubler Benedikte Aune, som leder Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening.

Mandag til torsdag denne uka deltok begge damekorene fra Trondheim i den internasjonale korkonkurransen Concorso Corale Internazionale i i Riva Del Garda, ved Gardasjøen helt nord i Italia.

Og ikke nok med det: Begge korene sang seg til gull i sine klasser - og Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening ble til slutt nest best i Grand Prix-finalen.

- Vi har vært gjennom en lang prosess, der målet har vært å dra til akkurat den korkonkurransen. Vi fikk sølv-diplom i kor-NM i oktober, og hadde nok visse forventninger foran denne turen, sier Eva Eide.

Benedikte Aune forteller at de norske korene konkurrerte med kor fra blant annet USA, Italia, Sverige, Bosnia og Finland.

- Norsk salme sikret seier

Selve konkurransen fant sted mandag 21. mars. Alle korene skulle synge tre sanger ut fra visse kriterier, i tillegg til en valgfri sang.

Damekoret Hedda sang blant annet «Ved Rondane», og Kim Andre Arnesens «Even When he’s silent» - til gode tilbakemeldinger fra dommerne, som skrøt av korets repertoar og vakre, voksne klang.

- Det gikk veldig bra. Vi sang blant annet en sang av Verdi og «Som den gylne sol frembryter». Det var særlig den norske sangen dommerne ble imponert over, forteller Aune fra studentkoret.

Studentkoret fikk vite samme kveld at de var videre til Grand Prix-finalen onsdagen to dager senere.

- Det smukkeste han hadde hørt

- De hadde tatt ut de åtte beste korene fra ulike klasser. Vi var videre i klassen damekor. Vi fikk gull i vår klasse, og nest høyest poengsum av alle korene, sier Aune.

Dommerne var veldig imponert over trønderkoret.

- Ém av dommerne sa vi var favorittene hans hele veien. Den danske dommeren sa at vår konsert var det smukkeste han noensinne hadde hørt. Det var veldig mange fine ord, sier Aune, som kunne ta med seg både statuett og gulldiplom tilbake til Trondheim etter bragden.

Ettersom de ikke hadde gått videre til Grand Prix-finalen, var det en stor overraskelse for Damekoret Hedda da de likevel fikk utdelt gulldiplomer under premieutdelingen.

Norges eldste damekor

Trondhjems Kvinnelige Studentersangforening er et damekor med om lag 70 aktive korister. De tilhører Studentersamfundet og ble etablert så tidlig som i 1930. Det gjør dem til et av Norges eldste eksisterende damekor. Dirigent for koret er Eirik Mundhjeld.

- Vi liker å synge ulike typer musikk. Det vi gjorde i denne konserten er litt utenfor det vi har gjort tidligere. Vanligvis har vi en miks av klassisk, norske folketoner og moderne, sier Aune.

Damekoret Hedda består av cirka 30 damer. Koret ble stiftet i 1969 under navnet i Heimdal damekor. I 2004 skiftet de navn til Damekoret Hedda.

Koret skifter hvert år mellom å ha kirkelig eller verdsli musikk i fokus. De har tidligere vært på utenlandsturer til Skottland, Praha, Tallin, Riga og England.

foto
- Vi er i ekstase, det var fantastisk, sier Eva Eide, leder i Damekoret Hedda.