Lørdag skrev Adresseavisen om Dora 3s planer om å bygge det de kaller et «spektakulært signalbygg» i dokken utenfor Solsiden-rekken på Nedre Elvehavn.

Bygget har arbeidstittelen MS (musikk/scene) Arken og skal innhold en klubbscene med kapasitet til cirka 250 publikummere, en liten utescene, mens resten av bygget skal brukes til næringsvirksomhet.

- Dette er helt hinsides alt vi kunne ha tenkt oss, sier naboene i Dokkgata 2

Etter at Adresseavisen publiserte sakene på Facebook tidlig lørdag, har debatten rast. Et flertall av dem som kommenterer innleggene er kritiske. Andre ønsker forslaget velkomment.

- Sats på Nyhavna

- Flott å fortette dette området med et kulturhus. At naboer gjerne vil beholde vannspeilet er ikke noe argument for ikke å utvikle Solsiden videre, skriver Paul Jostein Aune.

Magne Akseth kaller forslaget uproblematisk:

- Mår man bor midt i en by, så må man regne med utvikling og bygging. Flytt på landet så unngår en å klage på alt, skriver han.

Jonny Hanger Humstad synes det er kjempebra at Trondheim vil få en ny klubbscene, men skjønner ikke hvorfor den må ligge på Solsiden.

- Ingen i det segmentet de prøver å treffe henger vel der? Hva med Nyhavna? Vær med å skap noe nytt i stedet for å snuble i Blæst sine fotspor, oppfordrer han.

- Ingen scenekrise i Trondheim

- Liker at det planlegges ny klubbscene. Men trenger kanskje ikke være akkurat der, skriver Morty André Bjerknes Gjerde.

Mange er skeptiske. Vidar Hölm mener det slett ikke er krise hva angår scener i byen. Krisen består i at folk ikke besøker de scenene som finnes, mener han.

- Ikke bruk livemusikk som unnskyldning for kontorlandskap i områder folk behøver for å beholde kreativiteten! Skulle tro at man var smartere i en universitetsby som Trondheim, enn å rasere byen på denne måten. Men Bør Børson-mentaliteten får råde, skriver han.

- Typisk arkitekt-tull

Solsiden-beboer og tidligere journalist i Adresseavisen Ulf Dalheim viser til Clarion Brattøra, som også skulle bli et signalbygg.

- Men ble det fint eller vellykket? Og ser vi sjøen fra byen lenger? Nope! Signalbygg må bygges der det er plass og luft, ikke presses inn på et område som er ferdig utbygd, og faktisk svært vellykket, skriver Dalheim.

Torleif Hoff kaller forslaget «helt bak mål». Bjørn Martin Eklo mener det er «helt på trynet». Mens Jan Erik Slind kaller forslaget «typisk arkitekt-tull som denne byen allerede har lidd for mye under».

- Når noen sier ordet signalbygg er dette en annen måte å si at noen prøver på å få lurt byens politikere og byråkrater til å godta et bygg som er enten stygt, feilplassert eller overdimensjonert i forhold til omgivelsene, skriver Jon Aarheim.

I fjor ville Stein Vanebo og Børre Johnsen bygge scene rett bak Dokkhuset

- Ta i bruk Olavshallen

Andre er mer konstruktive i sin tilbakemelding, som Iver Johnsen som foreslår å utvikle en scene i Stentofonbygget like i nærheten. Eller Bjørn Erik Hamnes som mener Dora 3 bør se til Olavshallen.

- Når du har Olavshallen med et tomt butikksenter, må det være smartere å bygge en scene der. Tomme næringslokaler er det nok av i byen, skriver Hamnes.

Dora 3s planlagte kulturhus vil bli et trekkplaster på Nedre Elvehavn, tror naborestaurantene. - Hull i hodet, mener Barmuda-sjef.

Følg Adresseavisen Meninger på Facebook og Adresseavisen på Facebook, Instagram og Twitter