Sveitsere leste om et vikingegravfelt på Wikipedia og la ferien dit, skriver opp.no. Med i den sveitsiske gruppen på ti er arkeologistudent Lisa Weigelt fra Zürich og hun er naturlig nok ekstra interessert i vikinggraver. I går fikk de omvisning i Skandinavias største gravfelt fra vikingetiden. Her brente oppdalingene sine døde på likbål og over 800 gravhauger er registrert. Sveitserne har leid et hus på Stenboeng i Storlidalen. Guiden forteller oppglødd at de bor i huset der den siste som ble henrettet i Oppdal bodde. Eli Stenboeng ble henrettet i 1733.

Tror multeåret blir dårlig

Bærplukker Bjørn Krokdal (71) fra Evjen tror ikke det blir noe stort år for multeplukkere, skriver avisa Sør-Trøndelag. Pensjonisten har plukket multer i over 60 år. Tidligere i uka var han i Ulvåsmarka på Orkanger og der var det knapt nok multekart, sier han.

LES OGSÅ SIGNERTINNLEGGET: Husmorskolegenerasjonen

Ønsker seg cupdeltakere fra Midtre Gauldal

Trønderbladet skriver at 1250 barn er påmeldt til Melhus Cup i Gruva helga 20. til 21. august, men det er plass til flere, sier Geir Christian Lunde fra arrangøren. Særlig ønsker de seg deltakere fra Midtre Gauldal. Han forteller at det kommer lag fra Nord-Trøndelag, Sør-Trøndelag og Møre og Romsdal.

Mælen bru i Stjørdal blir stengt

Stjørdalens Blad skriver at neste mandag stenger vegvesenet Mælen bru for vedlikehold. Det betyr omkjøring for bilistene fra Hegra og Hell som i dag bruker brua til å komme seg til og fra sentrum. Brua skal ifølge bladet.no sandblåses og males.

Leksvikingene blir feitere

Ifølge Fosna-folket øker vekta til folk fra Leksvik. Det viser tall fra Hunt 3 (Helseundersøkelsen i Nord-Trøndelag). Kvinnene var blitt 21,7 prosent tyngre på de 20 årene fra første undersøkelsen midt på åtti-tallet. Vekta til mennen gikk opp med 22 prosent. Mennene har en gjennomsnittlig kroppsmasse på over 30 proset ifølge avisa.

LES MER OM HUNT OG OVERVEKT BLANT NORD-TRØNDERNE HER