Mandag formiddag tok sivilkledd politi seg inn på Kaliber Gym på Rosten. Ifølge vitner var det spanere inne i lokalet i lang tid.

Politiet skal ha ransaket stedet i fire-fem timer.

Gjorde beslag

Politiadvokat Per Martin Utkilen, som leder Europas største dopingopprulling, Operasjon Gilde, bekrefter at treningssenteret ble gjennomsøkt mandag.

- Vi var på jakt etter pc-er, dokumenter og regnskap. Det ble det tatt beslag i, sier politiadvokaten til adressa.no.

Daglig leder ved Kaliber, Thomas Hjelde Thoresen, var ikke på jobb da spanerne tok seg inn i lokalene. Han forteller at han ikke fikk noen klar forklaring på ransakingen.

- Det var veldig diffust det de sa til meg. Vi er lei av dette, sier Thoresen til adressa.no.

Tre menn ble pågrepet i forbindelse med aksjonen. Mennene ble arrestert på ulike steder i Trondheim før de ble innbrakt til Sentrum politistasjon. I timene etter ransakingen satt mennene i avhør.

- De er pågrepet for befatning med doping, sier politiadvokat Utkilen.

Pågrepet igjen

To av mennene ble løslatt tirsdag. Den tredje, en mann i 30-årene, ble varetektsfengslet onsdag formiddag. Han må sitte fullstendig isolert, med brev- og besøkskontroll de neste to ukene.

- Det er bevisforspillelsesfare som er grunnlaget for begjæringen om varetektsfengsling, sier politiadvokat Utkilen.

Mannen var siktet fra før i Operasjon Gilde. I fjor vår satt han i varetekt i flere uker før han ble løslatt.

Siden februar 2012 har siktelsen, som går på grov omsetning av doping som del av en angivelig organisert kriminell gruppe i Trondheim, hengt over mannen. Han er i tillegg siktet for hvitvasking av penger. Forholdene har en øvre strafferamme på 11 år.

Mandag var andre gang mannen ble pågrepet i dopingsaken, men forholdene i siktelsen skal ikke være endret, opplyser politiadvokat Utkilen. Ifølge hans forsvarer, advokat Andreas Møller, har ikke mannen tidligere erkjent straffskyld.

- Det er belastende for min klient å ha saken hengende over seg, sier Møller til adressa.no.

Andre ransaking

Ett år og to måneder har gått siden Operasjon Gilde (se faktabokser) ble offentlig kjent gjennom en ransaking på Kaliber. Adressa.nos fotograf var utenfor mens spanere gikk gjennom lokalet.

SE BILDER: Kroppsbygger hadde dopingfabrikk i kjelleren

SE BILDER: Trykket hundretusenvis av piller i garasjen

Utgangspunktet den gang var pågripelser av flere menn politiet mener har operert som en organisert kriminell gruppe i Trondheim. Etterforskningen har pågått siden høsten 2011. Under finner du noen av de siste sakene om Operasjon Gilde: