Studenten og frilansjournalisten Marius Svaleng Andresen (25), også kjent som @lekestove på Instagram, har bestandig hatt foto som hobby.

Men det er med Iphonen og Instagram at han virkelig har fått utløp for sin kreativitet.

– Kameratelefonene blir bedre og bedre, og som hos så mange andre har det skapt en lavere terskel for å ta bilder. Funksjonaliteten og umiddelbarheten har gjort det mye enklere å dokumentere det som skjer rundt meg og ting jeg observerer, sier Andresen.

Her kan du se bildene til Svaleng Andersen (ekstern lenke)

Trenger ikke svindyrt kamera

Han knipser mange gatefotgrafier og bilder av arkitektur, men han har sin egen spesielle vri på motivene. Komposisjon, symmetri, minimalisme og kreative vinkler er noen av nøkkelordene.

- Man kommer langt ved å ha et øye for detaljer. Å se hva folk spiser til middag hver bidige dag blir fort uinteressant, sier Andresen.

Og han mener at det er ikke verktøyet som gjelder, hvis du vil bli en god fotograf.

- Personlig mener jeg at det å eie et svindyrt kamera ikke er direkte forbundet med å være en god fotograf. Det spiller ingen rolle om bildet er teknisk godt så lenge motivet er kjedelig eller dårlig komponert, sier Andresen.

Internasjonal anerkjennelse

Tidligere i april ble han intervjuet av Huntgram, et nettsted og en app som plukker opp de mest kreative Instagram-kontoene i verden.

- Det er jo selvsagt veldig artig å få litt annerkjennelse, sier Andresen.

- Det som er så fint med Instagram er at man får umiddelbare tilbakemeldinger på det man legger ut, legger han til.

Anbefalt av Instagram

For litt over et år siden ble han også anbefalt av Instagram. Bildedelingstjenesten anbefaler kontinuerlig personer som de ønsker å profilere. Andresen var på denne listen i rundt to uker.

- På det tidspunktet jeg ble anbefalt var det i alle fall slik at personer som opprettet ny profil fikk valget om å følge meg og de andre som var på den listen i det tidspunktet. Mange av disse har sikkert aldri logget på siden, eller mistet interessen av hele konseptet ganske fort, men noen er såklart igjen. Det skal også sies at jeg i den siste tiden har fått flere aktive følgere.

Han startet Instagram-kontoen for noen år tilbake. I begynnelsen la han for det meste ut private bilder, men det forandret seg da han tok et universitetsfag i analogfotografi.

- Jeg lånte et mellomformatkamera og framkalte selv i mørkerom i den perioden, men da semesteret var over tok det slutt. Det var først da jeg fikk meg ny mobil at fotointeressen ble større og jeg virkelig begynte å tenke på det estetiske, forklarer Andresen.

Den beste måte bli kjent med en by

- Da jeg oppgraderte til en bedre kameratelefon rundt samme tid tok jeg bilder oftere og oftere, og ble stadig mer opptatt av komposisjon og motiver som ikke kun spinner rundt hva jeg spiser, hvem jeg er med eller hva jeg gjør akkurat der og da. Den beste måten å bli kjent med en ny by – eller bedre kjent med sin egen – er å fotografere den fra alle vinkler og perspektiver, legger Andresen til.

Og han sier at interessen bare har eskalert med årene.

- Instagram er et fint insentiv til å ta flere bilder. Det er mye mer motiverende å vise fram det man gjør framfor å la bildene ligge å ruste på en harddisk, sier Andresen.