Sør-Trøndelag tingrett har åpnet konkurs i selskapet Trøndelag - Bemanning, som både er entreprenør og driver utleie av arbeidskraft til bygg- og anleggsindustrien.

Det var kemneren i trondheimsregionen som begjærte selskapet konkurs. Selskapet hadde en gjeld på 2,8 millioner kroner til det offentlige, ifølge bostyrer Kjersti Risem-Johansen.

Moms, skatt og arbeidsgiveravgift

- Kravet omfatter merverdiavgift, arbeidsgiveravgift og skatt. I tillegg er det noe gjeld til leverandører, sier bostyrer.

- Er det noen verdier i boet?

- Den største verdien er kundefordringene. Selskapet har en god del utestående på forskjellige prosjekter. Slik det ser ut i dag er det liten sannsynlighet for at vi får inn alt dette, men vi skal gå gjennom dette nå, sier Risem-Johansen.

Håpet på 2,8 millioner inn

Daglig leder og eier Knut Arild Johansen Dyb (52) i Trøndelag - Bemanning sier til Adresseavisen at manglende betaling fra kunder er årsaken til konkursen.

- Vi har fakturert mer de siste dagene enn det vi skylder det offentlige. Men klart dette er tung. Vi hadde et håp om å få inn 2,8 millioner kroner i løpet av denne uka, og da hadde vi vært i mål, sier han.

Han sier også at selskapet hadde utsikter til store inntekter i fremtiden, og anslår disse til rundt

- Uteståedne 6,1 millioner som er enten er forfalt som skulle vært innbetalt fram til 7. mars. Det som er forfalt er 2,5 cirka.

Konkurs også i 2014

Ifølge Johansen Dyb jobbet det cirka 40 personer i Trøndelag - Bemanning på konkurstidspunktet. Selskapet var involvert i oppføringen av 32 leiligheter i Sivert Thonstads vei på Heimdal.

Der hadde de en delentreprise, som på konkurstidspunktet var avsluttet, ifølge bostyrer. I den siste tiden før konkursen leide selskapet ut arbeidskraft til prosjektet.

Knut Arild Johansen Dyb gikk også konkurs med selskapet Ak Drift & Service (som tidligere het Trøndelag Bemanning) i 2014, da de gikk med i dragsuget etter konkursene i Teknobygg og Frost entreprenør to år tidligere.

Vil videreføre driften

De 24 ansatte fikk den gang videre jobb i selskapet Smidalen Bygg, et selskap som ble kjøpt ut av Johansen Dyb.

Siden endret Smidalen Bygg navn til Trøndelag - Bemanning (med bindestrek) i 2015, viser Brønnøysundregistrene.

Smidalen Bygg fortsatte som en egen underavdeling for entreprenørvirksomhet.

Knut Arild Johansen Dyb sier at han nå vil videreføre bemanningsvirksomheten, og at det vil bety jobber til 15-20 personer.

Ifølge regnskapene omsatte Trøndelag - Bemanning for 2,9 millioner kroner i 2014. Selskapet fikk et resultat før skatt på minus 599 000 kroner.