Signert

Fattig i verdens rikeste land

De er mange. De er fattige. De er barn. Vi ser dem ikke. Det er vel mulig å gi litt mellom handlerundene.

Antall fattige øker: Lena Indergård står vakt ved Frelsesarmeens julegryte i Trondheim, mens forbipasserende putter penger i gryta. 

Jeg sto på tredemølla på treningssenteret. På skjermen foran meg, på en kanal jeg ellers aldri ser på, var et program om fattige barn i Storbritannia. Historiene til barna vi fulgte var usentimentale i all sin usminkede ærlighet. – Jeg hadde bursdag for en måned siden, fortalte en ni år gammel gutt. Jeg fikk ingen gave fra mamma, men kanskje hun får bedre råd neste år, sa han, mens han strøk over kortet hvor moren hadde skrevet: «Hope your day will be special». En annen historie vi fikk innblikk i var søskenparet som solgte bamsene sine på gata så familien kunne få råd til å reparere hullet i taket. 3,5 millioner barn med slike historier er det i Storbritannia. Jeg begynte å tenke på hvor mange det er i vårt eget land.