2700 ansatte i Trondheimsskolen på kurs:

Lærer seg å snakke om selvmord

- Vi får avkreftet myter, er mindre redde og jeg tror det blir lettere å ta det ansvaret vi har for elevene, sier lærere som har vært på kurs i selvmordsforebygging.

Må tåle det: – Jeg er imponert over Trondheim kommune og måten de har tatt et løft for å styrke skolepersonellet sitt på. Det er en glede å se, sier Ann-Jorid Møller, leder i Vivat. Fra venstre Ann-Jorid Møller, Rita Småvik, Ole Bjarne Mogård, Lisa Løvsletten, Nina Sagmoen Høvde og Julie Østlyng.   Foto: Rune Petter Ness, Adresseavisen

- Vi går mot en ny vår og vet at det er en periode hvor ungdommene våre opplever ekstra store forventninger på mange områder. For de som sliter psykisk er det særlig krevende. Derfor er det viktig å forebygge ved å bevisstgjøre voksne i skolen, sier kommunaldirektør for skole i Trondheim, Camilla T. Nereid.