Pensgaard er opprinnelig fra Haugesund. Hun er 43 år gammel og er førsteamanuensis i idrettspsykologi ved Norges Idrettshøgskole. Hun er leder for idrettspsykologi ved Olympiatoppen og jobbet også som idrettspsykolog for håndballjentene under VM i fjor.

Les også:

Frank Abrahamsen er idrettspsykolog og har tidligere blant annet hjulpet Lillestrøm-spillerne med å takle forventningspress. Begge er ansatt i prosentstillinger i Olympiatoppen.

- De to har kompetansen som er nødvendig i forhold til det å gjøre spillerne klare for sine oppgaver, sier landslagssjef Åge Hareide.

Individuelt tilbud

De to mentale trenerne er ment å være et individuelt tilbud til spillerne.

- Spillerne vil få et individuelt tilbud før og etter kamp. Dette er et ledd i profesjonaliseringen rundt landslaget, sier Hareide.

Abrahamsen og Pensgård ble presentert for spillergruppen i dag og har ikke startet samtaler med spillere i landslagstroppen foreløpig.

- Dette er et tilbud spillerne kan benytte seg av. Samtalene må skje mellom samlingene. Det er grunnen til at vi er to stykker, slik at vi rekker å komme rundt til alle, sier Abrahamsen til Aftenbladet.no.