Hvem blir førstemann til å runde 100 av John Carew (28) og John Arne Riise (27)?

Les også:

SE WEB-TV:

- Ingen umulig oppgave, men det er lettere å tenke statistikk når du kommer nærmere - for eksempel etter 90 kamper, sier Carew før han med et lurt smil legger til:

— Jeg tipper John Arne tenker mer på dette enn meg. Han snakker jo i alle mediene om det hver gang vi har samling!

— Vi har fulgt hverandre gjennom karrieren og ligger godt an begge to. Rekorder er viktig for alle fotballspillere, og den eneste rekorden jeg ikke kan slå John på er antall mål. Han er jo Norges desidert beste spiss, mener Riise.

"Toppen ikke nådd"

I dag spiller begge to landskamp nummer 71 mot Uruguay hjemme på Ullevaal. Norges i øyeblikket to største og mest meritterte fotballstjerner ligger foran skjema - og vel så det - til å bli tidenes mestspillende norske A-landslagsspillere.

· Rekordmann Thorbjørn Svenssen hadde passert 33 år da han rundet landskamp nummer 70 mot Sverige i juni 1957. Svenssen var 38 år da han spilte sin 104. og siste A-landskamp, som er gjeldende rekord.

· Toer Henning Berg var 30 år og åtte måneder da han i april 2000 spilte landskamp nummer 70 mot Belgia. Dagens Lyn-trener var 34 og et halvt år da han avsluttet landslagskarrièren med landskamp 100. Det skal legges til at det spilles langt flere landskamper i dag enn i Thorbjørn Svenssens velmaktsdager, men uten langvarige skader og veldig dalende formkurve kan 100-tallet være rundet i løpet av snaue fire år for de to Englands-proffene.

— Jeg holder på til jeg blir tvunget ut av landslaget. Toppen er ikke nådd, og jeg kan fortsatt bli bedre på alt i spillets faser. John har vært Norges beste spiss i alle år, men har fortsatt ikke fått ut alt av sitt enorme potensial.

— Vi kan jo tenke oss hvor god han kan bli når han gjør det, sier Riise.

Flere mesterskap

Begge har vært i Norges tropp i ett mesterskap - i EM for åtte år siden. Men både Carew og Riise vil ha med seg flere mesterskap med Norge før karrièrene rundes av. Først mål: VM i Sør-Afrika i 2010, der kvaliken starter mot Island på Ullevaal i september.

— Jeg spiller for Norge så lenge jeg er god nok og forhåpentligvis vil det bli en del sesonger til. Jeg har veldig lyst til å se tilbake på to-tre mesterskap når jeg er ferdig som fotballspiller, forteller Carew, som står bokført med 21 A-landslagsmål mot Riises 7. Riise påpeker at sulten fortsatt er veldig stor, selv om han har oppnådd veldig mye i en alder av 27 år.

— I min posisjon er det lett å roe ned og slappe av, men jeg vil vinne mer.

— Ingenting ville gjort meg mer glad enn å få spille et nytt mesterskap. Jeg er også mentalt forberedt på at det blir tøffere og tøffere for hvert år jeg holder på.

Lagkamerater?

Riise har ett år igjen av kontrakten med Liverpool, men mye tyder på at oppholdet på Anfield er over etter syv sesonger. John Carews Aston Villa har flittig vært nevnt som ny arbeidsgiver fra høsten av.

— Jeg vet det har vært interesse og John Arne er veldig velkommen i klubben. Aston Villa har nok god dekning på John Arne, de vet hva han står for, sier Carew.

— Aston Villa har i likhet med flere andre klubber vært nevnt. Men jeg vet heller ikke mer enn det som står i de engelske avisene.

— Aller helst vil jeg bli i Liverpool, men vil ikke være der bare for å være der. Jeg vil spille og godtar ikke alt. Selv føler jeg at vi er i en posisjon der jeg kan stille krav, sier Riise.

Både han og Carew er i hvert fall i posisjon til å toppe statistikkene når de er ferdige med karrièrene.